ABD – İzlanda hazırlık maçının ardından

ABD - İzlanda hazırlık maçının ardından

Bu yaz ülkelerinde düzenlenecek olan Amerika Kupa’sına hazırlanan Klinsmann önderliğindeki Amerika Milli Futbol Takımı ile Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanarak büyük sükse yapan İzlanda Milli Takımı arasında Los Angeles Stub Hub Center’da yağmur altında oynanan maçta goller de yağmur gibi geldi.

Maçı iki kez geriye düşmelerine rağmen Steve Birnbaum’un uzatma dakikalarında bulduğu golle Amerika 3-2 kazanmayı bildi.

Maça etkili ve atak başlamak isteyen Amerika’ydı. Buna karşılık alan savunması ile geriye yaslanan İzlanda kaptığı toplarla hızlı kontrataklar yaparak gol aradı. Nitekim karşılaşmanın 13.dakikasında İzlanda, Kristinn Steindorsson’un ceza sahası içinde çektiği şutun defansa çarpıp kaleciyi yanıltıp ağlarla buluşması ile 1-0 öne geçti.

ABD - İZlandaOyun disiplininden hiç kopmayan Amerika gole cevap vermekte gecikmedi. Karşılaşmanın 20.dakikasında daha önce Bursaspor formasıyla izlemiş olduğumuz Altidore, takım kaptanı Bradley’in güzel pasıyla defansın arkasına sarkıp kalecinin yanından skoru eşitleyen golü attı.

İlk yarının geri kalan dakikalarındaki gol arayışları yağmurun da etkisiyle sonuçsuz kalınca soyunma odasına taraflar 1-1’lik eşitlikle gitti. İkinci yarının başlarında karşılaşmanın etkili isimlerinden sol açık Aron Sigurdarson hızlı kullanılan serbest vuruş sonrası  rakibini ekarte edip ceza sahasına girerken uzak köşeye çıkardığı nefis plase vuruş ile takımını bir kez daha öne geçirdi ve skoru 2-1  yaptı.

Skora hiç aldırış etmeden aynı oyununu sürdüren Amerika, sakatlıktan sahalara yeni dönen ve bu maçın öne çıkan isimlerinden olan Meksika asıllı yıldız oyuncusu  Orozco’nun çizgi üzerinde kafayla tamamladığı golle 59. dakikada skoru bir kez daha eşitledi.

Karşılaşma bu şekilde bitecek diye düşünülürken uzatma dakikalarında Bradley’in kullandığı serbest vuruşu harika bir kafa vuruşuyla tamamlayan Steve Birnbaum takımını 3-2 öne geçirdi ve karşılaşma bu skor ile neticelendi.

Karşılaşma sonrası Klinsmann’a basın toplantısında çeşitli sorular yöneltildi. Ünlü teknik adamın sorulara verdiği cevaplardan kısa bir derleme yapacak olursak: Üç haftalık kamp dönemi sonucunda şu anda liglerin olmaması sebebiyle takıma ritim kazandırmak adına önemli bir karşılaşma olduğunu, her şeye rağmen kazanmanın güzel olduğunu, özellikle genç oyuncuların adaptasyonundan son derece memnun olduğunu söyledi.

klinsmanKlinsmann defansif sıkıntıları önemsemediği, 3 hafta içerisinde ancak bu kadar olabileceğini belirtti. Ayrıca bir zamanlar Beşiktaş forması da giyen Jones ve Bradley’in özellikle ofansif anlamda takıma daha çok katkı vermek için yaptığı çıkışlarda arkada bıraktıkları boşlukların çok tehlikeli olduğunu ve ikilinin buna daha dikkat etmeleri gerektiğini de ekledi.

Cuma günü ikinci hazırlık maçı için Kanada karşısında çok daha organize olacaklarını söyledi.

Maçtan sonra konuşma şansı bulduğumuz başarılı orta saha oyuncusu  Jones, Beşiktaş taraftarlarını unutamadığını, hepsinin kalbindeki yerinin çok farklı olduğunu söyledi.

Son olarak Türkiye Süper Ligi takımlarının transfer ekiplerine  gözlerini biraz daha bu bölgeye çevirmeleri tavsiyesinde bulunayım. Son derece ekonomik koşullarda çok kaliteli oyuncuları transfer etme şansları mevcut. Özellikle Amerika’dan Orozco, Acosta ve Zardes; İzlanda’dan Sigurjonsson rahatlıkla Türkiye Süper Ligi’nde top koşturabilecek kapasitede oyuncular.

Maçtan bazı notlar :

* Kellyn Acosta ve Ethan Finlay ilk defa A Milli oldular..

* Altidore, Besler, Bradley, Evans, Jones, Orozco ve  Zardes toplam 19 kere beraber sahaya çıktılar. Acosta, Finlay, Nguyen ve Robles beraber 8. maçlarına çıktılar.

* Kaleci Luis 2009’dan beri, Lee Nguyen de 2007’den beri  davet edildiği Milli Takım’da ilk 11’de ilk defa yer aldılar.

* Altidore Milli Takım kariyerinde 31. golünü atarak Milli Takım tarihinde en çok gol atan 4. oyuncu oldu.

* 2014 Dünya Kupasi Takımından 5 oyuncu sahada yer aldı: Jozy Altidore, Matt Besler, Michael Bradley, Mix Diskerud ve Jermaine Jones.

* Sahada yer alan 11 oyuncunun 10’u America Soccer (Futbol) Ligi MLS de oynuyorlar. Bu 10 oyuncunun 9 farklı takımdan seçilmiş olmaları da dikkat çekti.

Write a comment

1 Comment

  1. Can February 7, 05:22

    Hazirlik maci da olsa Amerikanin kendi gurubunu birinci tamamlamis Izlandayi yenmesi buyuk basari..

Only registered users can comment.