Amerika Açık’ı kazanan Novak Djokovic tenisin efsaneleri Nadal ve Federer’i geride bıraktı

Amerika Açık’ı kazanan Novak Djokovic tenisin efsaneleri Nadal ve Federer’i geride bıraktı

Novak Djokovic, Rus raket Daniil Medvedev’i 6-3, 7-6 ve 6-3’lük setlerle mağlup ederek Amerika Açık turnuvasında gülen taraf oldu. Djokovic böylelikle bu turnuvada 4. kez şampiyonluğa uzandı. 24. kez Grand Slam şampiyonluğunu yaşayan Djokovic, Margaret Court’un bu alandaki rekorunu egale etti. Djokovic, 36 yaşında en yaşlı erkek şampiyon unvanının da sahibi oldu.

Tek erkekler teniste en fazla şampiyonluğu elinde bulunduran Djokovic, diğer tenis efsaneleri Rafael Nadal ve Roger Federer ile aralarındaki şampiyonluk farkını artırdı. Nadal’ın 22, Federer’in ise 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor.

Grand Slam tabiri, teniste en prestijli 4 turnuva için kullanılıyor. Bunlar Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon ve Amerika Açık turnuvalarından oluşmakta. Amerika Açık ise yılın son büyük turnuvası.

Rus ve Sırp raketlerin geçtiğimiz pazar (10 Eylül 2023) gerçekleşen müsabakaları adeta 2021 Amerika Açık turnuvası finalinin rövanşı mahiyetindeydi. Djokovic’in mücadeleyi kazanmış olması halinde, 50 yılı aşkın süredir ilk kez bir erkek tenisçi, aynı yıl içerisindeki 4 ana turnuva şampiyonu olacaktı. Medvedev 2021’de gülen taraf olup, kariyerinin ilk ve henüz tek Grand Slam’ine sahip olmuştu. Medvedev bu sefer 3 saat 17 dakika süren maçta Sırp rakibini durduramadı.

Coco Gauff, tek kadınlar Amerika Açık şampiyonu

Amerika Açık tek kadınlarda, kupaya uzanan 19 yaşındaki Coco Gauff oldu. Belaruslu rakibi Aryna Sabalenka karşısında ilk seti 6-2 kaybeden Gauff, sonraki setleri 6-3 ve 6-2 kazanarak ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı. Tenis efsanesi Roger Federer ve eski Amerikan Başkan’ı Barrack Obama gibi birçok ünlü isim genç rakete tebriklerini iletti.