Hiç durmadan yürüyorlar; mülteci kampında Hollandalılar için iftar organizasyonu

Hiç durmadan yürüyorlar; mülteci kampında Hollandalılar için iftar organizasyonu

Hollanda’nın Friesland eyaletinin Sint Annaporocihie bölgesindeki mülteci kampında yaşayan Hizmet Hareketi gönüllüleri, Amsterdam Burgerhart ve NWC de Opstap derneğiyle birlikte bir iftar programı düzenledi. Yerel halkın katılımı ve ilgisi beklenenin üstünde gerçekleşti. Programa katılan Belediye başkan yardımcısı Marja van der Meer, böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Sara Burhergart Derneği’nin Amsterdam-Oost bölgesindeki ekibinin de destek verdiği iftar programına Sint Annaporochie, Sint Jacobiparochie köyleri sakinleri, Waadhoeke belediyesi, Belediye Başkan Yardımcısı (Wethouder) Marja van der Meer, bölge okullarından öğretmenler ve COA yetkilileriyle birlikte 165 Hollandalı katıldı.

İftar programı, yerli halk için Ramazan ayıyla ilgili bilgilendirmeyle başladı. Ardından Amsterdam Burgerhart Derneğinin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Okunan ezan ve duanın ardından Türk mutfağının zengin lezzetlerinden örneklerin sunulduğu iftar yemeğine geçildi.

İftar sunumu ve içtenliği karşısında beğenilerini dile getiren Belediye başkan yardımcısı Marja van der Meer organizasyondan çok memnun kaldığını ve Belediyeleri sınırları içinde böyle bir renkli organizasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hollandali Alice: Bugün ben de oruç tuttum!

NWC Opstap Derneği yetkilileri de böyle bir organizasyona üçüncü defa ortak olduklarını ve her sene daha da güzellikler yaşadıklarını dile getirdi. Dernek yöneticilerinden Alice ise kendisinin de bugün oruç tutuğunu dile getirdi…Video oynatıcı00:0003:16

Hollanda’dan sadece iyilik gördük!

İftar programını organize eden, kamplarda yaşayan Hizmet Gönüllüleri ise duygularını şöyle paylaştı: “Biz bu köylerin sakinlerinden ve Hollanda’dan çok iyilik gördük. NWC de Opstap ve Burgerhart Amsterdam dernekleriyle irtibata geçip Türk kültürünün güzel bir örneği olan iftar organize etme kararı aldık. Bize yer konusunda destek olan NWC de Opstap derneğine, Amsterdam’dan kalkıp bize destek olmaya gelen Burgerhart derneği gönüllülerine ve Sint Jacobiparochie, Sint Annaparochie, Belicum,Minesca köyleri sakinlerine de çok teşekkür ediyoruz.”

İftar programı boyunca Hollandaya mülteci olarak gelmiş ailelerin çocuklarından oluşan “RHYTHMIC DREAMS’ Müzik grubuda Türk müziğinden şarkılarla mini konser verdi.