MLS yeni bir şampiyon çıkardı

Seattle Sounders Audi 2016 MLS Kupası Şampiyonluğu’nu kaldırırken aynı zamanda kulüp tarihinin de ilk şampiyonluğu kazanmış oldu.

BMO Field’da 36.045 biletli seyircinin izlediği maçı adeta uzatma dakikaları ile beraber tek kaleye çeviren Toronto,  kaleci Stefan Frei’yi geçmeyi başaramayınca 5-4 yenildiği penaltı atışları sonucunda hem finali hem de kupayı Kanada’ya götürme şansını kaybetti.

Seattle Sounders seyircileri, Frei’ye uzatma ve penaltı atışları dahil gösterdiği üstün performanstan dolayı minnettar olmalılar. Sounders’ın penaltı atışlarından sonra ilk MLS şampiyonluğunu kazanmasına büyük katkı sağlayan Frei maçın oyuncusu seçilmeyi de hakketti.

Maç boyunca özellikle Altidore ve Giovinco’nun yakaladıkları pozisyonları cömertçe harcamaları, Seattle’ın ise rakip kaleye nerdeyse hiç gitmeden şampiyonluğu yakalaması karşılaşmaya damga vuran diğer olaylardı.

Bu açıdan maç için bir nevi Giovinco-Altidore ile Frei düellosu halinde geçti diyebiliriz.

Normal süresi golsüz biten karşılaşmada Giovinco, 103. dakikada sakatlanıp yerini Kanadalı Tosaint Ricketts’a bıraktı. Ricketts ise 107. dakikada bulduğu son şansı değerlendiremeyince şampiyonu penaltı atışları belirledi.

MSL 2015 yılında ki Portland sürprizinden sonra 2016 yılını da Seattle sürprizi ile tamamlanmış oldu.

Bence artık çok ilkel kalan, ileri futbol ülkelerinde kesinlikle uygulanmayan playoff sisteminden vazgeçilmediği sürece, tam olarak hakedenin değil sürprizlerin şampiyonlukları ile bu lig devam eder.

Write a comment

1 Comment

  1. Sol Bek February 19, 02:38

    Sans her zaman denk gitmez ama. Bir kaleci de hep ayni seyi yapamaz.

Only registered users can comment.