Sosyal Medya kullanımı kilo almayı etkiliyor mu?

Sosyal Medya kullanımı kilo almayı etkiliyor mu?

Eski Prenses Diana ile çalışan, İngiltere’nin en tanınmış psikoterapistlerinden biri olan Dr. Susie Orbach, “Fakat hiç kimse bizi daha küçük, daha küçük ve daha küçük olmaya zorlayan bir görsel kültürde yaşadığımız gerçeğini gerçekten görmemişti” dedi. “Şişmanlık fikri insanlara çok korkutucu geliyordu. Kitap iştahımızdan korkmamaya, yemekten korkmamaya, diyetleri bir kenara bırakmaya, bedenlerimizi işgal etmeye cesaret etmeye, bedenlerimizde yaşamaya bir çağrıydı” dedi. Uzmanlara Ethnic Media Service (EMS)’nin düzenlendiği bilgilendirme toplantısında kilo almanın nedenlerini ve sosyal etkilerini konuştu.

Orbach, dünyanın her yerindeki kadınların artık Batı’nın güzellik idealine takıntılı olduğunu söyleyerek, 1990’larda televizyonun kullanıma sunulmasından kısa bir süre sonra, önemli sayıda kadının bulimik hale geldiği, klozetlerin üzerine eğildiği Fiji örneğini örnek olarak gösterdi. 1990’ların TV komedisi “Friends”in kadınlarına benzeme çabası.

1978’de yayınlanan “Şişmanlık Feminist Bir Sorundur” adlı ufuk açıcı kitabın Londra merkezli yazarı Dr. Susie Orbach, şişmanlığın ayıplanmasının yeni bir olgu olmadığını söyledi. “Kitabı kadın özgürlük hareketinin ikinci dalgası sırasında yazdım. Her şeyi araştırıyorduk.”

Psikanalitik Psikoterapist ve “Şişmanlık Feminist Bir Sorundur” kitabının yazarı Dr. Susie Orbach, işletmelerin insanları fazla kilolu ve çekici olmadıklarına ikna ederek milyonlar kazandığını söylüyor ve zayıflığı bir güzellik ideali olarak ihraç etmenin bazı sonuçlarını tartışıyor.
‘Sosyal Medya Uyuşturucu Kadar Bağımlılık Yapıyor’
CHEO Araştırma Enstitüsü Sağlıklı Aktif Yaşam ve Obezite Araştırma Grubu kıdemli bilim insanı Dr. Gary Goldfield, sosyal medyanın gençlerin vücutlarını nasıl gördükleri ve bedenlerini nasıl utandırdıkları konusunda giderek artan bir rol oynadığını söyledi. Araştırmacı, “Sosyal medya uyuşturucu kadar bağımlılık yapıcı” dedi ve TikTok, Instagram ve Facebook gibi platformların çocukları günde 6 ila 8 saat boyunca cihazlarına bağlı tutan agresif algoritmalara sahip olduğuna dikkat çekti.

Goldfield, “Sorunlu sosyal medya kullanımının yaygınlığı artıyor ve artıyor: Elimizde çok ciddi bir halk sağlığı sorunu var” dedi. “Ve ergenlik, benlik saygısı açısından beden imajının yaşamın diğer dönemlerine göre daha önemli olduğu bir dönemdir. Aynı zamanda sosyal onay ve kabul ihtiyacının, sosyal reddedilmeye karşı hassasiyetin de daha belirgin olduğu bir dönem” diye ekledi. “Ulaşılamaz güzellik ideallerinin bombardımanına maruz kalıyoruz. Ancak ister etkileyiciler, ister ünlüler, ister sadece paylaşım yapan ortalama bir kişi olsun, neredeyse hepsinin fotoğrafları düzenlendi. Yani gerçeği yansıtmıyorlar.

CHEO Araştırma Enstitüsü’nün Sağlıklı Aktif Yaşam ve Obezite Araştırma Grubu Kıdemli Bilim Adamı Dr. Gary Goldfield, oldukça yaygın olan düzensiz yeme ile yeme bozukluğu arasındaki farkı açıklıyor.
Düzensiz Yeme
“Kilo vermenin sağlıklı yollarını arayan çocuklar, sürekli olarak her türlü sağlıksız kilo verme yöntemiyle beslenecek ve bu da onları, yeme bozukluklarına ve tam gelişmiş yeme bozukluklarına katkıda bulunduğu bilimsel olarak gösterilen bir tavşan deliğine sürükleyecektir.” dedi Goldfield.

Goldfield tarafından yürütülen bir araştırma, “sosyal medya diyeti” uygulayan gençlerin öz imajlarını önemli ölçüde iyileştirdiği sonucuna vardı. Çalışma, sosyal medya tüketimini %50 oranında azaltması istenen bir grup genç ile hiçbir kısıtlamanın olmadığı bir plasebo grubunu karşılaştırdı.

Sadece üç hafta sonra, sosyal medya tüketimini azaltanların vücut saygısı önemli ölçüde arttı. Plasebo grubundakiler benlik algısında hiçbir değişiklik yaşamadı.

Goldfield, “Sosyal medyayı sınırlamanın vücut algısı üzerinde açıkça faydaları var gibi görünüyor” dedi.

Blog yazarı Jasmyne Cannick, vücut pozitifliği hareketinden uzaklaşmayı ve kısmen sağlıksız yiyecekleri teşvik etmek için yeni pazarlama teknikleri arayan gıda şirketlerinin körüklediği yeni diyet karşıtı hareketi tartıştı. Cannick ayrıca ünlülerin ve fenomenlerin dünyasını kasıp kavuran yeni zayıflama ilaçları Wegovy ve Ozempic’ten de bahsetti.

Cannick, “Siyahi bir kadın olarak vücut şeklim, vücut ağırlığım, aynı yaştaki ve aynı boydaki beyaz bir kadından farklı” dedi ve görünüşün yetenekte önemli bir rol oynadığı bir sektörde çalıştığını kaydetti. istihdam edilmek.

Irk, siyaset ve sosyal konular yorumcusu ve ödüllü bir gazeteci olan Jasmyne Cannick, kilosunun kariyeri üzerindeki etkisini anlatıyor ve konu medyadaki işler olduğunda görünümün profesyonel deneyim kadar önemli olabileceğini belirtiyor.
Lizzo
“İnsanlar bana her zaman ‘kendi TV şovuna ihtiyacın var’ derdi. Ben de ‘Bunun için fazla şişmanım çünkü sunucularımızı seviyoruz ve televizyondaki muhabirlerimizin belli bir tavrı olmasını seviyoruz. bakın, bende o bakış yoktu” dedi ödüllü gazeteci.

Son yıllarda Lizzo, Ashley Graham, Selena Gomez ve diğerleri gibi ünlülerin etkisiyle kadınların bedenlerine bakış açılarında sarsıcı bir değişim yaşandı. “Lizzo, ‘Hey, ben büyük beden bir kızım ve kıyafet olmasa bile giymek istediğim şeyi giyeceğim’ diyerek adını duyurdu. Ve kıçımın tamamını sosyal medyada göstereceğim” dedi Cannick. Ama son zamanlarda

Şarkıcı, boyuyla ilgili kötü yorumlardan bıktığını ve sosyal medyadan istifa ettiğini söyledi.

Özempik
Lizzo da Ozempic’i kullanmaya başladı ve yakın zamanda çok daha ince bir halinin fotoğraflarını yayınladı. Ayrıca yeni şekillendirici giyim serisi Yitty’yi de piyasaya sürdü. Cannick, şarkıcının iri vücudunu kucaklamaktan uzaklaşmasını, beden pozitifliği hareketinin azalmasının başlangıcı olarak algılıyor.

“Bedenlerimizden yaşamaya cesaret edebilir miyiz? İştahlarımızı tanımaya, onları gerçekten tanımaya ve açlıklarımız için hazır olmaya cesaret edebilir miyiz? Ayrıca gerçek beslenmeyi bulabilmek için duygusal iştahlarımızı da geliştirebilir miyiz?” EMS brifinginin sonunda Orbach’ı sorguladı.