Warriors finalde, Celtics ‘Devam’ dedi

Warriors finalde, Celtics ‘Devam’ dedi

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) konferans yarı final eşleşmelerinde mücadeleler devam ediyor. Batı Konferansı’nın yıldızlar topluluğu takımı Golden State Warriors, rakibi Grizzlies’i mağlup ederek adını finale yazdırdı. Doğu Konferansı’nda ise iki dişli takımın serisinde Boston Celtics, son şampiyon Milwaukee Bucks’ı deplasmanda devirdi ve seride durumu eşitledi.

NBA Play-off’ları Batı Konferansı yarı finalleri altıncı maçında Golden State Warriors, kendi evinde Memphis Grizzlies‘i ağırladı. Maçın başından sonuna kadar rakibine üstünlük kuran Warriors, Klay Thompson’un resitali ile birlikte karşılaşmayı 110-96 kazandı. Bu sonuçla birlikte seride 4-2 öne geçen Golden State Warriors, adını konferans finaline yazdırdı.

Warriors’a galibiyeti getiren isim Klay Thompson oldu. Yıldız oyuncu mücadeleyi 30 sayı ile tamamlarken, adeta eski günlerinden esintiler sundu ve “Game 6 Klay” efsanesini bir kez daha yaşattı. Takımın yıldız ismi Stephen Curry ise 29 sayı ile galibiyetin mimarları arasında yer aldı. Grizzlies cephesinde sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ja Morant’ın eksikliği fazlasıyla hissedildi. Dillon Brooks 30 sayıyla takımın en skorer isim olurken, Desmond Bane’in 25 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

DOĞU’NUN ERKEN FİNALİ SON MAÇA TAŞINDI

NBA Play-off’ları Doğu Konferansı yarı finali 6. maçında Milwaukee Bucks, kendi evinde Boston Celtics‘i ağırladı. İki dişli rakibin karşı karşıya geldiği serinin altıncı maçında kazanan taraf 108-95’lik skorla Boston Celtics oldu. Bu sonuçla birlikte seride durum 3-3’e geldi ve konferans finaline gidecek takım oynanacak olan son maç ile belli olacak.

Boston Celtics’e galibiyeti getiren isim takımın yıldızı Jason Tatum oldu. Tatum, 46 sayı, 9 ribaund ile takımına galibiyeti getirirken, Jaylen Brown 22 sayı, Marcus Smart ise 21 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Bucks cephesinde Yunan yıldız Giannis Antetekounmpo’nun resitali galibiyet için yeterli olmadı. Yıldız oyuncu 44 sayı ve 20 ribaund ile double-double yaparken, Jrue Holiday 17 sayı ile mücadele etti.