Eğitim Sistemini Kavga Meydanı Haline Getirdiler

Aşağıdaki tespitler kimin tarafından yapıldığını tahmin edebilir misiniz?

Türkiye eğitim alanında ciddi bir karmaşa yaşamaktadır. Eğitim kalitesi, olması gerekenin çok altındadır. Eğitimde fırsat eşitliği her geçen gün yok olmaktadır. Eğitim sistemi ideolojik kavgaların arenası haline getirilmiştir.

Özel sektörün eğitim yatırımlarında bulunmasını sağlamak amacıyla özendirici düzenlemeler yapılarak özel öğretim kurumları yaygınlaştırılacaktır.

Sizi çok merakta bırakmayayım. Bu cümleler AKP’nin parti programında yer alıyor. Parti programları dostlar alış verişte görsün nev’inden yapılan çalışmalar değildirler. Hükümetler iktidarda kaldığı müddetçe medya ve muhalefet tarafından parti programına sadık kalıp kalmadığı konusunda yakinen takip edilirler. Partilerin belirlediği ve gerçekleştirdiği hedefler bir sonraki seçimde, seçmen karşısına çıkarken kendilerine referans teşkil ederler.

Cümleler ironik değil mi? AKP eğitim sisteminin ideolojik hale getirildiğini söylüyor. Parti olarak bu kargaşaya çözüm bulmaya da adaylar. Yanlış duymadınız. Her gün sırf kendisine muhalif olduğu düşüncesiyle hizmet hareketine ait kreşlere, okullara hatta üniversitelere baskın yapan zihniyet böyle söylüyor. Ayrıca programa özel sektörün eğitim yatırımlarında bulunmasını sağlamak amacıyla özendirici düzenlemeler yapılması gerektiğini de eklemeyi unutmamışlar. Özendirici düzenlemelerden kastı artık özel okul denetlemelerine yüzlerce silahlı polisle geliniyor olması herhalde.

O kadar kusur kadı kızında da olur. 13 yıllık iktidarda münferit tek hadise eğitim sistemini ideolojik kavgaların arenası haline getirdiklerine delil olamaz diye düşünebilirsiniz. Ah keşke tek ideolojik kavgaları bu olsa da biz de bu yazıyı yazmasak: Sırf hizmet hareketine zarar vermek düşüncesiyle dershanelerin kapatılmaya çalışılması, okul müdürlerinin görevden alınıp yerlerine kendisine yakın sendika üyelerinden atama yapılması, gerekli altyapıyı kurmadan sırf ileride partizan olurlar düşüncesiyle birçok hesapsız imam hatip lisesi açılması, özel okullara verilen teşviklerde kendisine muhalif olduğunu düşünülen okulların liste dışında bırakılması, Danıştay kararlarının hiçe sayılması bunlardan bazıları.

Peki, eğitimdeki bu yanlış gidişatı durdurma adına partizanlığı zirveye çıkaran bu zihniyete herhangi bir tavsiyemiz olmayacak mı? Elbette olacak. Ey AKP şimdi beni dinle:

Eğitim, her alandaki kalkınmanın en önemli unsurudur. Eğitim alanında oluşacak zaaflar, hiçbir alandaki üstünlükle giderilemez. Buna karşılık eğitim alanında yakalanacak üstün seviyeler, diğer tüm alanların toplam kalitesini yükseltir. Bu yüzden eğitim sistemi ideolojik kavgaların arenası haline getirilmemelidir.

Yukarıdaki cümlelere bakıp ağır olmuş diye darılmaca, gücenmece yok. Zira cümleler bana ait değil.

Noktasına, virgülüne karışmadan tamamını AKP’nin parti programından aldım.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.