Yılın yeni Avrupalısı ödülü

Merkezi Brüksel’de bulunan ve bünyesinde 15.000 girişimciyi temsil eden Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu UNITEE’nin başkanı Adem Kumcu’nun naklettiği bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Konfederasyonumuz UNITEE, yabancıların Avrupa’nın geleceği için bir tehlike ve tehdit oluşturmadıklarını güzel örneklerle ispatlama amacıyla 4 Haziran 2015 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nun en güzel salonunda ihtişamlı bir ödül töreni düzenledi. Ödüle aday gösterilen onlarca başarılı yabancı arasından ödülü gerçekten hak edenleri ölçülebilir ve objektif kıstaslarla seçmek üzere seçkin bir jüri vazifelendirildi. Jüriye İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa Birliği fikrini ortaya atan ve Avrupa Konseyi’nin oluşmasında önemli rol oynayan Uluslararası Avrupa Hareketi Başkanı, Avrupa parlamenteri Sayın Jo Leinen Beyefendi başkanlık yaptı. Diğer jüri üyeleri de aynı çapta şahıslardan oluşuyordu. Avrupa’da ırkçılıkla mücadele eden yüzlerce derneğin Brüksel’deki çatı kuruluşu ENAR’ın müdürü Sayın Michael Privot Beyefendi; bünyesinde 12 milyon küçük ve orta ölçekli şirketin temsil edildiği, merkezi Brüksel’de bulunan, iş dünyası konfederasyonu UEAPME’nin başkanı Sayın Gunilla Almgren Hanımefendi; Avrupa’da kadın haklarını savunan yüzlerce derneğin Brüksel’deki Avrupa merkezi European Women Lobby’nin başkanı Sayın Viviane Teitelbaum Hanımefendi; Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi EESC’nin değerli üyesi Sayın Madi Sharma Hanımefendi ve Avrupa Meclisi’nde Liberaller grubu ALDE’nin başkanı Sayın Graham Watson Beyefendi, jüriyi oluşturan muteber şahıslardandı. Yoğun çalışmalarının neticesinde 2015 yılının en başarılı yabancı kökenli yeni Avrupalısını, yılın en başarılı yeni Avrupalı girişimcisini, yılın en başarılı yeni Avrupalı sosyal girişimcisini ve yılın en başarılı yeni Avrupalı siyasetçisini büyük bir özveriyle seçmişlerdi.

Ödülün takdim edileceği gün UNITEE’nin bütün kadrosunda müthiş bir heyecan ve telaş vardı. Herkes İsviçre saati gibi ince kurulmuş hatasız vazifesini yerine getirmenin gayreti içindeydi. Saatler ilerledikçe, tören vakti yaklaştıkça stres de artmaya başladı. “Ya seçilenler davete icabet etmezse ne yaparız” diye kaygılananlar gerilimi iliklerine kadar hissediyorlardı. Ödül töreninin başlamasına on dakika kala salon misafirlerle lebaleb doldu, ödül sahipleri ise görünürlerde yoktu. Programın moderatörü Belçikalı beyefendi, “Gelseler de gelmeseler de ben vaktinde programı başlatırım.” deyince aramızda en sakin olanlar bile buğum buğum terlemeye başladı. Moderatör, mikrofonu eline alıp konuşmasına başladığı anlarda nihayet hepimizi: ‘Ödül alacak şahıslar salonu teşrif ettiler!’ haberi rahatlattı.

Her bir ödül sahibine sırasıyla ödülü takdim edildi, ödülü alan şahıslar teşekkür konuşmalarını yaptılar ve sıra nihayet en büyük ödül olan Yılın Yeni Avrupalısı ödülüne geldi. Podyuma ödülü takdim etmek üzere Avrupa Parlamentosu’nda programa ev sahipliği yapan Belçikalı Avrupa parlamenteri bir beyefendi çıktı, özenle jürinin kendisine uzattığı zarfı açtı ve heyecandan soluğu kesilmiş halde oturan misafirlere Yılın Yeni Avrupalı ödülünü alan şahsın ismini açıkladı: “Değerli jüri üyelerimiz UNITEE 2015 Yılı Yeni Avrupalı ödülünü Belçika Milli Takım futbolcusu ve Manchester City oyuncusu Sayın Vincent Kompany’e vermeye karar vermiştir” deyince salon uzun süre bir alkış tufanıyla çınladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.