Sultanahmet’teki saldırı ABD gündeminde

Sultanahmet’teki saldırı ABD gündeminde

İstanbul’un en turistik yerlerinden biri olan Sultanahmet’te bu sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı ABD basınında da geniş yer buldu.

CNN patlama sonrası yaşananları izleyicilerine göstermeye çalışırken New York Times, Washington Post gibi ülkenin en büyük gazeteleri de saldırıyı bölgedeki muhabirleri aracılığıyla okurlarına duyurdu.

New York Times (NYT), “İntihar bombacısı İstanbul’un turistik bölgesi Sultanahmet’te en az 10 kişiyi öldürdü” başlığı ile verdiği Ceylan Yeğinsu imzalı haberde saldırıda 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu. NYT Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bombacının Suriye uyruklu olduğu açıklamasına da yer verirken, yaralı ve ölülerin hem Türk hem de turist kafilesinden olduğunu ifade etti.

Ölen ve yaralıların ağırlıklı olarak Alman vatandaşı olduğu belirtilirken Almanya Başbakanı Angela Merkel’in saldırıyla ilgili, “Bugün İstanbul vuruldu, Paris, Tunus vurulmuş, Ankara daha önce vurulmuştu. Bir kere daha uluslararası terör insafsız ve insanlık dışı yüzünü gösterdi” açıklamasına yer verildi.

Ayrıca Sultanahmet’te deri dükkanı olan Fehmi Özyurt’un, “Ben depodaydım. Bir anda büyük bir gürültü duydum ve dükkan sallanmaya başladı. Yukarı çıktığımda etrafta insanlar yatıyordu. Ancak bir patlama olur korkusuyla dükkanı kapayamadık. Bunu daha önce de yaşadık burada ve daha büyüğünü bekliyorduk” sözlerini aktardı.

Washington Post (WP) da “İstanbul’un turistik bölgesindeki patlamada 10 ölü, 15 yaralı” başlığı ile verdiği haberde siyasilerin yaptığı açıklamalara yer verirken patlamanın Sultanahmet Camii’nin 15 metre uzağında olduğunu, 10 kişinin öldüğünü ancak bu sayı içinde intihar bombacısının olup olmadığının bilinmediğini belirtti.

CNN ise ölenlerin sayısını 9 olarak verirken, patlamanın İstanbul’a gelen her turistin gittiği bir bölgede sabah erken saatlerde gerçekleştiğini açıkladı.

Bütün haber kanalları Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un intihar bombacısının kimliği hakkında yaptığı 1988 doğumlu, Suriye uyruklu açıklamasına yer verirken saldırıyı şu ana kadar üstlenen bir grubun olmadığını da ekledi.

Haber kuruluşları geçen yıl Sur ve Ankara’da meydana gelen bombalamaları da hatırlatarak Türkiye’nin hem IŞİD karşıtı koalisyonda yer aldığını hem de PKK ile mücadele içinde olduğunu hatırlattı.

NYT Reuters’ın hazırladığı 24 saniyelik videoyu haberine eklerken WP da olay sonrası ajansların dağıttığı fotoğraflardan yaptığı foto galeri için “rahatsız edici” koyarak okurlarıyla paylaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.