Cleveland, Warriors’ı şampiyon ‘yaptırtmadı’!

Cleveland, Warriors’ı şampiyon ‘yaptırtmadı’!

NBA 2016 Final Serisi’nde Cleveland Cavaliers, şampiyonluğa çok yaklaşan Golden State Warriors’ın kendi evinde kupayı kaldırmasına izin vermedi.

Oakland Oracle Arena’da oynanan maça Cavaliers’ın iki yıldızı Kyrie Irving ve LeBron James damga vurdu. Irving ve James, buldukları 41’er sayıyla NBA finalleri tarihinde bir maçta aynı takımdan 40 sayının üzerine çıkan ilk iki oyuncu oldu.

THOMPSON’IN ÇABASI YETMEDİ

İlk yarısı büyük bir çekişmeye sahne olan maça Golden State Warriors önde başladı. Yıldız oyuncusu Klay Thompson’ın etkili performansıyla oyunun başında rakibine üstünlük sağlayan Warriors, takımdaki diğer oyuncuların skora aynı oranda katkı yapamaması nedeniyle farkı açamadı. Klay Thompson’ın tek başına 26 sayı bulduğu ilk yarı, iki takımın 61-61 eşitliğiyle tamamlandı.

GREEN’İN YOKLUĞU WARRIORS’I ETKİLEDİ

Başarılı defans oyuncusu Draymond Green’in yokluğunda Cleveland hücumlarına karşı koymakta zorlanan Warriors, Kyrie Irving ve LeBron James’in üst üste gelen sayılarına engel olamadı. Savunmadaki etkili silahı Andrew Bogut’un da üçüncü çeyreğin hemen başında sakatlanarak oyun dışı kalmasıyla ev sahibi ekip Cavaliers ataklarına karşı çaresiz kaldı. Üçüncü çeyreğin sonunda fark 9 sayıya çıkarken, maç Cleveland Cavaliers’in 112-97 üstünlüğüyle sona erdi.

Golden State’in maçtaki sayı yükünü 37 sayıyla Klay Thompson çekerken, takım arkadaşı Stephen Curry 25 sayı buldu. Cleveland Cavaliers’ın yıldız oyuncuları Kyrie Irving ve LeBron James ise maçı 41’er sayıyla tamamladı.

HEYECAN 6. MAÇA TAŞINDI

Bu galibiyetle seriyi 3-2’ye getiren Cavaliers, şampiyonluk umutlarını sürdürdü. Cleveland ekibi, perşembe gecesi kendi evinde oynayacağı mücadeleyi de kazanarak seriyi 7. ve son maça taşımaya çalışacak. Golden State Warriors ise Cleveland Quicken Loans Arena’daki maçı kazanıp şampiyonluğunu ilan etmeyi hedefliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.