Kuzey Kore’den ABD’ye ‘nükleer’ cevabı

Kuzey Kore’den ABD’ye ‘nükleer’ cevabı

Kuzey Kore, bölgede bir uçak gemisi bulunan ABD’yi uyararak, herhangi bir provokasyona “nükleer saldırıyla cevap vermeye hazır olduklarını” açıkladı.

Bu uyarı, büyük bir askeri geçit törenine sahne olan Kuzey Kore’nin kurucu lideri Kim Il-sung’un 105. doğum günü etkinlikleri kapsamında dile getirildi. Geçit töreninde ilk kez sahnelenen silahlar arasında denizaltıdan fırtlatılan kıtalararası balistik bir füze de yer aldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’dan sonra ülkenin en yüksek rütbeli ismi olduğu düşünülen Choe Ryong-hae, törende yaptığı açıklamada, “Topyekün bir savaşa karşı topyekün yanıt vermeye hazırız” dedi.

Kuzey Kore’nin en önemli müttefiki konumundaki Pekin’den Cuma günü gelen açıklamayla yaşanan gerilimin “her an çatışmaya dönüşebileceği” uyarısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, “Eğer bir savaş çıkarsa bunun kazananı olmaz” dedi.

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim, Pyongyang yönetiminin “6’ncı nükleer denemeyi” planladığı yönündeki haberler sonrası artmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin nükleer programı için “icabına bakılacak” demiş, ülkesinin bir uçak gemisini bölgeye göndermişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.