Beyaz Saray’dan Suruç saldırısına kınama

Beyaz Saray’dan Suruç saldırısına kınama

Beyaz Saray, Suruç’daki terör saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, “ABD, Türkiye’nin güneyinde meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor” dedi.

Earnest, “Çoğu Kobani’nin yeniden inşa edilmesi çabalarına destek vermek için gelen kurbanların ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. Türk hükümeti ve Türk halkı ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz” diyerek sözlerine devam etti ve teröre karşı kararlı mücadele mesajı verdi.

“IŞİD’in yeni bir ülkeye uzandığı yönünde bir kaygınız var mı?” şeklindeki soru karşısında Eranest, IŞİD’e karşı mücadelede önemli bir gelişim kaydedildiğini ancak radikal örgütlerin istikrar bozucu etkilerini hala göz önünde bulundurduklarını belirtti.

BU YÜZDEN BÖLGE ÜLKELERİ IŞİD İLE MÜCADELEYE KATILMALI

Söz konusu örgütlerin farklı biçimlerde istikrar bozucu etkilerinin olduğuna dikkat çeken Earnest, Suriye’den göç eden milyonlarca mültecinin çevre ülkelerin istikrarını etkilediklerini dile getirdi.

Earnest, “Diğer ülkelerde IŞİD ile bağlantılı radikal eylemler görmeye başladık. Bununla ilgili kaygı duymaya devam ediyoruz. Açıkçası bu yüzden bölgedeki diğer ülkelerin koalisyon çabalarımıza destek olacak şekilde harekete geçmesi bizim için kritik derecede öneme sahip” ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin bu yöndeki çabalarına değinen Earnest, “Bu yüzden Başkan’ın (Barack Obama) onları zayıflatacak ardından nihayetinde yok edecek uluslararası bir koalisyon kurmak ve liderlik etmek için çok çalıştığını görüyorsunuz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.