Houston’da ‘Çatılara çıkın’ çağrısı

Houston’da ‘Çatılara çıkın’ çağrısı

Teksas’ta Harvey tropik fırtınasının en fazla etkilediği yerlerden biri olan Houston kentinde polis evleri su almaya başlayanları çatı katlarına değil, çatılara çıkması yönünde uyardı.

Houston’daki Ulusal Havacılık Diresi bölgedeki seli, “felaket, emsalsiz ve hayati tehlike” olarak niteledi.

Ulusal Havacılık Dairesi Cuma gününden buyana Houston’ı 7 hortumun vurduğunu da açıkladı.

Houston’da Harvey’nin verdiği zarara tanık olan Amerika’nın Sesi muhabiri Celia Mendoza “şaşırmamak elde değil” diyor. Mendoza, insanların kendilerine, komşularına olan bitenden endişeli olduğunu, evleri için de endişelendiklerini belirtti.

Harvey nedeniyle şu ana kadar en az 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı, en az da 14 yaralı var. Corpus Christi ve Houston arasındaki bölgede yaşayanlar bunun daha başlangıç olmasından endişeli. Teksaslı yetkililer de fırtınanın iç bölgelere ulaşmasıyla kurban sayısının artabileceğini belirtiyor.

Federal Acil Yönetim Dairesi yöneticisi Brock Long CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, acil hizmetlerin yıllarca o bölgede olacağını belirtti ve felaketi ‘dönüm noktası olayı’ olarak niteledi.

Başkan Donald Trump da Pazar günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, çeşitli daireler arasındaki iyi koordinasyonun binlerce insanın kurtulmasını sağladığını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.