Dışişleri Bakanı Kerry: Seçim kampanyasında söylenenler utanç verici

Dışişleri Bakanı Kerry: Seçim kampanyasında söylenenler utanç verici

Dışişleri Bakanı John Kerry, Cumhuriyetçi Partili başkan aday adaylarının seçim kampanyalarında dile getirdiği politikaları için ‘‘utanç verici’’ diye eleştirdi.

Pazar günü katıldığı bir televizyon programında Cumhuriyetçi Partili başkan aday adaylarının Müslümanların ülkeye girmesinin yasaklanması, Müslümanların yaşadıkları yerlerin polis tarafından gözetim altına alınması, işkencenin gözaltına alınan zanlılar için yeniden bir metot olarak uygulanması gibi savundukları düşünceleri aktaran Kerry, ‘‘Ülkemiz adına bunlar utanç verici’’ diye eleştirdi.

CBS televizyonunda “Face the Nation” adlı programa katılan Kerry’e, dile getirilen bu politikaların yabancı ülkelerde görevli ABD diplomatlar tarafından nasıl değerlendirdiği soruldu. Kerry, bu soruya, ‘‘Dengemiz, güvenliğimiz ve istikrarımız adına insanları kızdırdı’’ dedi.

Kerry daha sonra şöyle devam etti; ‘‘Nereye gidersem gideyim, görüştüğüm herkes ‘Amerika’da neler oluyor’ diye soruyor. Olup bitenlere inanamıyorlar. Doğrusu insanlar şok bir halde. Onlar, Amerika Birleşik Devletleri’nin böyle bir yöne götürüldüğüne inanamıyor.’’

Başkan Barack Obama’nın geçen hafta Brüksel’de terörist saldırısı olmasına rağmen Latin Amerika ülkelerine yaptığı gezi programında değişiklik yapmamasını Cumhuriyetçi başkan aday adaylarının eleştirisinin hatırlatılmasına Kerry, ‘‘Buna cevabım Charles Krauthammer’ın sözleri ile olacak; ‘Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanının programını teröristler belirleyemez’ diye’’ cevap verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.