Chicago Presbyterian Kilisesi’nde iftar

Chicago Presbyterian Kilisesi’nde iftar

Salı akşamı Chicago Niagara Vakfı tarafından organize edilen, Fourth Presbyterian Kilisesi’nin ev sahipliği yaptığı iftar yemeği toplumun bir çok kesimi tarafından yoğun ilgi gördü.

Farklı din ve kültürlerden yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen yemekte Chicago İslam Organizasyonları Konseyi Başkanı Kareem İrfan’ın konuşması büyük beğeni topladı.

İrfan konuşmasında Ramazan ruhu ve orucun öneminden bahsederek oruç tutmanın maneviyat ve ruhsal bütünlüğe yaptığı katkıya dikkat çekti. Dinler ve kültürlerarası diyaloğun öneminden de bahseden İrfan içerisinde bulunulan politik atmosferden kaynaklanan gerilimin ancak farklı toplumların entegrasyonu ve birliği ile çözülebileceği üzerinde durdu.

Konuşmanın ardından ebru sanatçısı Sevim Sürücü’nün canlı olarak yaptığı ebru gösterisi izleyenlerden büyük beğeni gördü. Gösterim sırasında Türk geleneksel sanatlarından olan ebrunun önemi ve kültürel altyapısı üzerinde duruldu.

Ney dinletisiyle devam eden programda Meryem suresinin canlı tilaveti yapıldı.

İzleyiciler surenin İngilizice çevirisini okuyarak Hazreti Meryem’in İslam ve Hristiyanlıkta ne kadar benzer şekillerde konu edildiğini öğrenme fırsatı yakaladı. Canlı olarak okunan ezanın ardından davetliler geleneksel Türk yemekleriyle iftar yaptı.

Program davetlilere dini ve kültürel açıdan Ramazan’ın İslam’daki yerini daha yakından tanıyarak, farklı din ve kültürden bir çok insanla tanışma imkanı sundu. Gecenin ardından Fourth Presbyterian Kilisesi Papazı Rev. Nannette Sawyer, Niagara Vakfı’na teşekkür ederek bu programların devaminin gerekliliğine dikkat çekti.

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.