Semavi dinlerin temsilcileri dua için bir araya geldi

Semavi dinlerin temsilcileri dua için bir araya geldi

Orlando’da semavi dinlerin temsilcileri ‘İbrahim’in sofrası’nda bir araya gelerek duanın önemini konuştu. Florida Nil Vakfı ve Atlantik Enstitüsü’nün düzenlediği 1. ‘İbrahimi Dinler’ programı Winter Park Community Center’da gerçekleşti.

Program Türk mutfağından yemeklerin sunulduğu resepsiyon ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Nil Vakfı Başkanı Hüseyin Peker programın adının ‘İbrahim Sofrası’ olduğunun ancak bu sofranın etrafındaki dinlerin sadece Hristiyan, Müslüman ve Yahudi’lerle sınırlı olmadığını, programın ana amacının Hz. İbrahim’in bütün insanlığa sunduğu cömertliği, merhameti, ve ev sahipliğinin devamı niteliğinde olduğuna değindi. Ardından programa konuşmacı olarak katılan ‘Friends Talking Faith with The Three Wise Guys’ isimli radyo programı yapan Rahip Bryan G. Fulwider, İmam Muhammed Musri, Haham Steven V. Engel kendi dinlerinde duanın gücüne, ve dinler arası diyaloğun önemine değindiler. Ayrıca 3 konuşmacı da dinlerarası benzerlikleri konuşmanın yanında farklılıkların da konuşulması gerekliliğini bu sayede birlikte daha iyi işler yapılabileceğini vurguladılar.

Program akademisyen, din adamı, iş adamı, gibi değişik çevrelerden katılımcıların sorularının ardından Florida Üniversitesi Sanat ve Beşeri Bilimler Dekanı Jose Fernandez’ in Mevlana’nın bir şiirini okumasıyla sona erdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.