Amerikalılar İstanbul saldırısı kurbanlarını anmak için bir araya geldi

Amerikalılar İstanbul saldırısı kurbanlarını anmak için bir araya geldi

Amerikalılar İstanbul’daki ‘Terör Saldırısı Mağdurlarını Anma ve Terörizme Karşı Dayanışma’ amacıyla yapılan dua programı ve basın toplantısına yoğun ilgi gösterdiler.

Houston Raindrop Türk Evi’nde yoğun katılımın olduğu halka açık programda siyasiler, medya temsilcileri ve Türk Amerikan toplumu üyeleri 28 Haziran’daki yürek dağlayan hadisede vefat edenlerin yasını paylaşmak için hazır bulundular.

ABD çapında ve yerelde seçilmiş yetkililer, sivil toplum liderleri, kanaat önderleri, dini liderler ve vatandaşlar Turquoise Center içindeki Raindrop Türk Evi’nde düzenlenen dua programında teröre karşı birliktelik ve Türk milletiyle dayanışma mesajı verdiler.

Dua programı dört farklı dini topluluk liderleri tarafından yürütüldü. Beth Yeshurun cemaati lideri Haham Steven Morgen, Baylor St Luke Tıp Merkezi Genel Rahibi Mike Cole, Texas Louisiana Gulf Coast Meclisi Ekümenik Temsilcisi ve New Covenant Rahibi David Roschke, ve Müslüman Chaplain (Vaiz) Ali Rıza Çandır.

Birçok farklı inanç kökeninden gelen salon dolusu misafir dualara katıldı ve “amin” dedi.

Sahneye davet edilen ABD Kongre Üyesi Sheila Jackson Lee, “Terörizmin ne dini, ne milliyeti var. Önemli olan burada olduğu gibi teröre karşı aynı safta yer alabilmek ve birlikteliğimizi tüm dünyaya göstermek”  dedi. Lee, saldırıda hayatlarını kaybeden insanların yakınlarına taziye diledi.

teksas anma1ABD Kongre üyesi Randy Weber, “Derecesi ne olursa olsun hiçbir korkutma teşebbüsü, terör ya da şiddet olayı bizim mağdur kardeşlerimize ve insanlığa olan sevgimizi zedeleyemez, barış ve özgürlük arayışımızı engelleyemez” diye konuştu.

Teksas Milletvekili Dr. Alma Allen, Türk Amerikan toplumuna başsağlığı diledi, terör kurbanları ve mağdur yakınları için dua etti.

Sugar Land Belediye Başkanı Joe Zimmerman, etkinliğin teröristlere en iyi mesajı ileteceğini belirterek şöyle dedi: “Biz korku içinde yaşamayacağız. Allah’ın bizden istediği kardeşliği yaşayacağımız günlük hayatımıza döneceğiz.”

Raindrop CEO’su Mehmet Okumuş, konuklara terörizme karşı dayanışma etkinliğine katıldıkları için teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi, “Amerikalılar ve dünya vatandaşları olarak harekete geçmeliyiz. Bizim milletvekili, kanaat önderleri ve vatandaşlar olarak burada tek yürek haline gelmemiz, umarız alçakça ve insanlık dışı eylemler yapan terörizm zihniyetini durduracak ve belki de doğru yönde adım attıracak bir hamle olacaktır.”

Ardından tüm dünyadaki terör saldırısı kurbanı mağdurlar anısına saygı duruşunda bulundu.

Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası (TTACC) Başkanı Orhan Osman, Türk Amerikan toplumu adına terörizmi ve terör saldırılarını kınayan bir kamu açıklaması yaptı:

“Çocuklarımıza daha iyi bir yarın  bırakmak için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor! Onlara korku ve üzüntünün gölgesinde değil barış dolu parlak bir dünya bırakmak için daha fazlasını yapmamız gerekiyor, zira onlar bizim geleceğimiz!”

Raindrop CEO’su Mehmet Okumuş, görüşlerini paylaşmaları için önde gelen isimleri sahneye davet etti.

teksas anmaTürkiye’nin ve Türk halkının acısını paylaştığını belirten diğer isimler şöyle:

Sam Merchant (ABD Milletvekili Al Green’in özel kalemi) Jeremy Brown (Teksas Senatörü Rodney Ellis’in özel kalemi), Vernon Lewis (Houston Defterdarı Chris Brown’ın sözcüsü)  Donald Perkins (Houston Belediye Meclisi üyesi Larry Green’in temsilcisi), Adrian Garcia, (Harris Bölgesi eski şerifi) Ed Gonzalez, (Houston eski belediye başkan yardımcısı) Mattie Provost (Houston Emniyet Müdür Yardımcısı), Martin Cominski, (Houston Dinlerarası İlişkiler CEO’su), MJ Khan, (I.S.G.H. Başkanı), Mustafa Carrol, (CARE Genel Müdürü), Cynthia Cisneros, (ABC 13 Kanalı Başkan Yardımcısı), Shah Haleem (Bangladeş Amerikan Houston Vakfı Başkanı) Harry Gee, (Houston Kardeş Şehirler Birliği Başkanı), Zafar Tahir (Pakistan Amerikan Houston Vakfı Başkanı), Ruhi Ozgel (Houston-Istanbul kardeş şehir vakfı Başkanı), Marcy Williams (Brays Oaks Super Bölge 36 Başkanı), Sheri Cortez, Glenshire Kadın Vakfı Başkanı.

Sahneye davet edilen isimlerin tamamı sahneye gelerek teröre karşı Türk milletinin yanında olduklarını ifade ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.