TÜGİAD New York’ta ofis açtı

TÜGİAD New York’ta ofis açtı

Türkiye’nin ilk ‘genç işadamı derneği’ TÜGİAD New York’ta temsilcilik açtı. New York Türkevi’nde yapılan programda TÜGİAD Temsilciliği’ne Ali Çınar ve Engin İkiz getirildi.
Programda konuşma yapan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen gün geçtikçe ofis sayılarının arttığını ve bu durumun çalışmalarına hız kazandırdığını söyledi.

Yücelen, G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden kurum olduklarını hatırlattı. Dünya’nın birçok yerinde temsilciklerinin olduğunu ifade eden Yücelen ABD’de artık aktif olarak çalışacakları bir ofisi faaliyete geçirdiklerini belirtti. Türkiye ile Amerika arasında iş imkanlarını ve cazip yatırım fırsatlarını üyelerine duyuracaklarını belirten Başkan Yücelen “Türkiye -Amerika arasındaki ticaretin canlanmasını istiyoruz. Türkiye’nin ABD’ye olan ihracatını markalaşma adına artırılmasını hedefliyoruz. Fon ve finansmaların bol olduğu yerlerde çalışmalarımız devam edecek. Londra, Singapur ve Zürih’te temsilcilikler açıp ülkemizde yatırımları geliştirilmeye çalışacağız.” dedi. Yücelen, New York’ta bulundukları süre içerisinde Türk-Amerikan iş adamları ile bir araya geleceklerini ifade etti.

TÜGİAD’ın New York Temsilciği’ne atan ve aynı zaman Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar ve Başkan Yardımcısı Engin İkiz ise ellerinden geldiğince Amerika-Türkiye arasında iş köprüsü kuracaklarını söyledi.

1986 yılında kurulan TÜGİAD, finansal hizmetler danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 760 genç girişimci üyeye sahip. TÜGİAD, 450 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 milyar dolarlık bir ihracat hacmini temsil ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.