‘LA’de bir milyonda insan kaliteli gıda programdan artık yaralanamayacak’

‘LA’de bir milyonda insan kaliteli gıda programdan artık yaralanamayacak’

California’nın Los Angeles Bölgesi’nde bir milyondan fazla aile kaliteli ve kolay erişilebilecek gıda programından artık faydalanamayacağı belirtildi.

26 Temmuz’da Los Angeles County Ortak Bilgi Merkezi ile Ethnic Media Service’nin COVID hakkında ortaklaşa düzenlediği  bir “eylem çağrısı” haber brifinginde, uzmanlar konuştu. Etkinliğe Denetim Kurulu Başkanı Süpervizör Hilda L. Solis ile bölgede görev yapan yetkililer, akademisyenler ve yöneticiler katıldı.

Polis “Neden bir çocuğu aç bırakalım, neden bir yaşlıyı ya da ailelerimizi günde üç öğünden fazlasını sağlayabilecek ve iyi bir yaşam sürmeye devam etmek için ihtiyaç duydukları yeterli besinleri alabilecek durumdayken yemekten vazgeçmek zorunda bırakacak bir hayat sunalım?’’ Diye sordu.

Milyonlarca kilo gıda, milyonlarca yemek ve bir milyon dolar değerinde bebek maması dağıttığını anlattı ve bunun gerçekleşmesine yardımcı olan işçilere ve ortaklara teşekkür etti. “Yiyecek kadar umut da sağladığımızı düşünmek hoşuma gidiyor.”

Bir USC araştırmasına göre, gıda güvensizliği – sınırlı para veya diğer kaynaklar nedeniyle düzenli beslenmenin bozulması – pandemiden bu yana arttı. .

Los Angeles County’de, gıda güvensizliğinin yıllarca azalmasından sonra – 2011’de düşük gelirli hanelerin yüzde 31’inden 2015’te yüzde 29’a ve 2018’de yüzde 27’ye – bu sayı düşük gelirli hanelerin yüzde 42’sine ve yüzde 34’üne düştü”.

Etnik kökene göre eşitsizlikler var, çalışma, geçen yıl Hispanik/Latin kökenlilerin %40’ının ve Siyah/Afrikalı Amerikalıların %39’unun gıda güvensizliği yaşadığını tespit etti. Asya’yı tanımlayan haneler için bu sayı %28 ve Hispanik olmayan beyazlar arasında %21’dir.

Araştırmanın yazarlarından biri olan Profesör Kayla de la Haye, Nisan 2020 zirvesinden sonra, ilçede gıda güvensizliği seviyelerinin azaldığına ve ardından pandemi öncesine göre hala %10’dan daha yüksek olmasına rağmen platoya ulaştığına dikkat çekti.

WIC PROGRAMLARI YARDIMCI OLUYOR

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük WIC (Kadınlar, Bebekler ve Çocuklar için Özel Ek Beslenme Programı) programının yönetici direktörü Kiran Saluja, en az 40 bin hamile kadının, yeni annenin ve beş yaşına kadar olan çocukların WIC için uygun olduğunu, ancak kaydolmadığını söyledi. Kolay başvuru formlarına ve 24 ila 48 saatlik bir onay sürecine rağmen.

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN

Amerika Birleşik Devletleri’nde, tüm bebeklerin yarısı WIC programına hak kazanıyor, diye ekledi. L.A. County’de, %66’sı yapıyor.

WIC banka kartlarıyla satın alınması onaylanan gıdalar, temel besinleri sağladıkları için marketlerde bu şekilde etiketleniyor.

Saluja “WIC gıdalarını düzenli olarak yediğinizde, ömür boyu iyi seçimler elde edersiniz. WIC etiketini arayın ve asla yanlış gitmeyeceksiniz, ”dedi.

Aileleri, WIC alıcılarına meyve ve sebzelere harcanması için çocuk başına fazladan 35 dolar sağlayan Amerikan Kurtarma Planı Yasası aracılığıyla sağlanan ek bir avantaja erişmek için yakında WIC’ye katılmaya çağırdı. Programın süresi Eylül’den sonra sona erecek.

WIC başvuruları telefonla gönderilebilir: (888) 942-2229; metin yoluyla, 91997 numarasına UYGULA yazarak; phfewic.org/apply adresine e-posta ile; veya web sitesi aracılığıyla: myfamily.wic.ca.gov.

Saluja, programının “her türlü konu ve tarifle ilgili çevrimiçi eğitim için harika bir WIChealth.org web sitesine sahip olduğunu” ekledi.

CalFresh, şu anda 1,3 milyon kişiye yardım ediyor ve ilçenin Sosyal Hizmetler Departmanından LaShonda Diggs’e göre “ilçenin en etkili yoksullukla mücadele programlarından biri”. “Ancak, potansiyel olarak uygun ancak yardım almayan 1,5 milyondan fazla kişi olduğunu tahmin ediyoruz.”

Bazı CalFresh katılımcıları, faydalarını restoranlarda ve çiftçi pazarlarında kullanabilir. Diggs, Amerikan Kurtarma Planı’nın Eylül ayına kadar faydaları %15 oranında artırdığını, bu nedenle 3,620 dolardan az kazanan üç kişilik bir ailenin ayda 660 dolara kadar hak kazanabileceğini söyledi.

Başvurular için aynı gün uygunluk tespitlerinin (866) 613-3777 (E-F, 07:30 – 19:30, Cumartesi günleri 08:00 – 16:30) çağrı merkezleri aracılığıyla yapıldığını ve kolaylaştırılmış başvurunun yapıldığını söyledi. getcalfresh.org aracılığıyla yapılan süreç ayrıca uygunluk çalışanlarından anında yanıtlar verir.

CalFresh ve diğer ilçe programları hakkında daha fazla bilgi, bakanlığın web sitesinde bulunabilir: https://dpss.lacounty.gov/.

LA İlçe Göçmen İşleri Müdürü Rigo Reyes, göçmenlerin gıda destek programlarına “kamu harcı” gibi politikaların olumsuz yansımalarından korkmadan güvenle başvurabileceklerini vurguladı.

Reyes, “Yıllardır devam eden göçmen karşıtı söylemin verdiği zararı geri almamız çok zaman alacak” dedi. İnsanları en azından faydalar için uygunluklarını kontrol etmeye teşvik etti.