Melania Trump’tan Türk asıllı müdüre teşekkür

Melania Trump’tan Türk asıllı müdüre teşekkür

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, Teksas’ta devlet okulunda müdürlük yapan ve karakter eğitimi konusunda çalışmaları bulunan Zekeriya Yüksel’e okullarda çok yaygın olan ‘Zorbalık-kabadayılık (Bullying)’ alanlarında yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür mektubu gönderdi.

Mektupta Melania Trump ülke genelinde başlattığı ‘Be Best (En iyisi ol)’ projesi hakkında bilgi verdikten sonra, “Bir anne ve Başkan eşi olarak, ülkemdeki her bir çocuğun güvenilir bir ortamda büyümek, öğrenmek ve hata yapmak şansı olduğunu bilmesini isterim. Yetişkinler olarak, bizler çocuklarımıza, okullarına ve toplumlarına olumlu katkıda bulunabilmeleri için gerek duydukları araç ve gereçleri, temin etmek ve sunmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Teksas’ın Sugar Land bölgesinde uzun yıllardır eğitim-öğretim çalışmalarında bulunan Yüksel, bir süredir öğrencilerin karakter eğitimine yönelik özel projeler üzerinde çalışıyordu. Türk asıllı müdür okulda yaptığı karakter eğitimi ile ilgili yerel ve federal yöneticileri her defasında bilgilendirdi.

Başlattığı karakter eğitimi ile Beyaz Saray’ın dikkatini çeken Yüksel, “Teksas’taki Milli Eğitim Bakanı’nın yanı sıra ABD Milli Eğitim Bakanı Betsy Devos ve yardımcısı ile ofislerinde 1 saate yakın görüştük. Kendilerine Teksas Karakter Günü faaliyetleri ile ilgili bilgi aktarımı yaptım” dedi.

En önemli hedeflerinin ‘Zorbalık-kabadayılık ve her türlü tacizi önlemek’ olduğunu belirten Yüksel “Her okulun kendi ihtiyaçlarına göre seçtiği karakter değerleri var. Mesela saygı, dürüstlük, sorumluluk, mesuliyet duygusu, önemsemek, empati gibi. Bu değerleri öğrencilerin günlük hayatlarında pratik etmeleri için yaş gruplarına göre etkinlik fırsatları oluşturuyoruz. Mesela, huzur evi ziyaretleri, fakirler için yemek toplama, doğum günü kutlamaları, uyuşmazlık çözüm strateji toplantıları gibi” şeklinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yüksel, yapılan bu tarz faaliyetlerin öğrencilerin eyalet genelinde yapılan sınavlardaki başarısını da olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Yüksel son olarak, “Melania Trump’a nezaketinden ve faaliyetlerimizi takdir etmek için şahsıma göndermiş olduğu mektuptan ötürü teşekkür ederim. Bu iltifatı bütün çalışanlarımız adına kabul ediyorum. Neticede bu bir takım çalışması” şeklinde konuştu.