Ukrayna ordusunun karşı atağı sürüyor: 3 bin kilometrekarelik alan geri alındı

Ukrayna ordusunun karşı atağı sürüyor: 3 bin kilometrekarelik alan geri alındı

Geçtiğimiz hafta Ukrayna’nın doğusundaki işgalci Rus ordusuna karşı atağa kalkan Ukrayna ordusu, büyük bir başarı göstererek kısa zamanda 3 bin kilometrekarelik alanı geri aldı. Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Ukrayna ordusunun Kharkiv bölgesinde sınıra 50 km mesafeye kadar ilerlediğini söyledi.

Ukrayna güçleri dün Kharkiv bölgesindeki hızlı ilerleyişini sürdürerek Kharkiv’in yaklaşık 90 kilometre doğusunda bulunan ve Rusya sınırından çok uzak olmayan Velykyi Burluk kasabasını ele geçirdi.

Ukrayna birlikleri, Kharkiv’in güneyinde bulunan stratejik konumdaki Izyum’a da dayandı. Valeriy Zalujniy, “Kharkiv bölgesinde sadece güneye ve doğuya değil, kuzeye doğru da ilerlemeye başlıyoruz. Rusya sınırına ulaşmamıza 50 kilometre kaldı” dedi.

Zaluzhnyi, Ukrayna kuvvetlerinin Eylül başından bu yana 3 bin kilometrekarelik  alanı Ukrayna’nın kontrolüne geri verdiğini söyledi. Böylece, geri kazanılan toprakların miktarı bu hafta sonu iki katına çıkmış oldu.

Rusya Savunma Bakanlığı dün yayınladığı bir haritada güçlerinin büyük bir kısmının Kharkiv bölgesinden çıktığını gösterirken daha fazla yorum yapmadı.