Trump’ın İngiltere’ye girmemesi için 300 bine yakın imza toplandı

Trump’ın İngiltere’ye girmemesi için 300 bine yakın imza toplandı

Müslümanlar hakkında ileri sürdüğü skandal sözlerinden dolayı Cumhuriyetçi Partinin 2016 seçimleri için başkan aday adaylarından olan Donald Trump’ın İngiltere’ye girmesinin yasaklanması için açılan imza kampanyasına 300 bine yakın insan imza attı.

İngiliz aktivistlerin başlattığı imza kampanyasına Trump’ın İngiltere’ye girişinin yasaklanmasını istiyor. Kampanyaya imza atanların sayısının 270 bine yaklaştığı belirtilirken bu sayının artması bekleniyor.

İmza atılan dilekçe ile İngiltere parlementosu göreve çağrılıyor ve Trump’ın ülkeye girmesinin yasaklanması isteniyor. İngiltere parlementosu bir dilekçeyi gündemine alabilmesi için 100 bin imza şartı koşuyor.

Başlatılan imza kampanyası için Twitter hesabından bir yorum yazan ünlü haber sunucusu Piers Morgan, ‘‘Bu kampanyaya imza atan 200 binden fazla kişi içinde acaba hiçbiri terör zanlılarından birinin Suriye ya da Irak’a gönderilmesi için imza attı mı?’’ diye eleştirdi.

Morgan’ın bu twittine Donald Trump kişisel Twitter hesabından, ‘‘Teşekkür ederim Piers, onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar’’ diye yazdı ve kampanyaya imza atanları eleştirdi.

İngiltere, bugüne kadar birçok insanın nefret söylemlerinden dolayı ülkeye girişine izin vermedi. Kampanyayı destek verenler bu uygulamanın Trump içinde hayata geçirilmesini istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.