Kadaffi’nin başbakanlarından Ganem’in cesedi nehirde bulundu

Kadaffi’nin başbakanlarından Ganem’in cesedi nehirde bulundu

Libya’nin devrik lideri Muhammer Kaddafi’nin bir dönem başbakanlığa atadığı Şükrü Ganem’in Tuna nehrinde cesedi bulundu. Başbakanlık yanında petrol bakanı olarak da bir dönem görev yapan Ganem’in Avusturya’da  bulunan cesedinin üzerinde polis herhangi bir darp izinin bulunmadığını açıkladı.

Libya’daki devrimden sonra ülkesinden kaçarak Viyana’da bir şirket için danışmanlık hizmeti veren Ganem’in ölüdürlüp öldürülmediği henüz bilinmiyor. Devrim sırasında Kaddafi tarafında yer alan Genam, 2003-06 yılları arasında başbakanlık görevinde bulunmuştu. Genam isyan döneminde ülkesinden kaçana kadar petrol bakanı olarak görev yapıyordu.

Avusturya polisinin verdiği bilgiye göre Genam’ın üzerinden yalnızca çalıştığı şirketin personel kimliğinin çıktığını belirtti. Ganem’in cesedinin aynı şirkette çalışan iş arkadaşı tarafından teşhis edilidği bilgisini veren polis yetkilileri, önümüzdeki günlerde ceset üzerinde otopsi yapılacağını söyledi.

Petrol bakanı olması nedeniyle Viyana’da merkezi bulunan Petrol İhraç Eden Ülkeler (OPEC) toplantıları için sık sık bu şehre gelip toplantılara katılan Genam, geçen yıl haziran ayında İtalya üzerinden Avusturya’ya sığınmıştı

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.