‘Rusya, Suriye’ye cephane ve zırhlı araç gönderiyor’

‘Rusya, Suriye’ye cephane ve zırhlı araç gönderiyor’

Rusya’nın Suriye hükümetine IŞİD terör örgütü ile mücadele kapsamında uluslararası hukuka uygun olarak ateşli silahlar, zırhlı araçlar, personel taşıyıcılar ve bomba atar mühimmat gönderdiği ortaya çıktı.

Kommersant’a konuşan askeri kaynaklara göre, Suriye hükümetine yerel askeri operasyonlarda kullanılan küçük silahlar, BTR-82A zırhlı taşıyıcılar, bomba atar mühimmat ve diğer silahlar yer alıyor.

Rus kargo uçaklarının askeri kargo sevkiyatı ile ilgili Bulgaristan-Yunanistan hava sahasını kullanımı ile ilgili tartışmalar üzerine gündeme gelen askeri malzeme ve teknik personel iddialarını, Rusya yönetimi doğruladı. Rusya’ya göre bölgeye gönderilen askeri malzemeler 5-7 yıl önce imzalanan kontratlar çerçevesinde, uluslararası hukuka uygun olarak gerçekleşiyor.

ÖDEMELER 400 MİLYON DOLARLIK S-300 AVANSINDAN DÜŞÜLÜYOR

Rusya’nın İsrail’le yapılan görüşmeler çerçevesinde S-300 füze savunma sistemlerinin teslimatının gerçekleştirilmediğine dikkat çeken Kommersant kaynağı, “Bir kısım ödemeler S-300PMU-2 füze savunma sistemlerinin satışı için ödenen 400 milyon dolarlık avanstan karşılanıyor” dedi.

IŞİD’LE MÜCADELE İÇİN KULLANILIYOR

Gazeteye konuşan yetkili, Suriye hükümetinin ülkenin geniş bir alanını ele geçiren IŞİD terör örgütü ile mücadele için gerekli olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta yaptığı açıklamada Suriye’ye teçhizat, eğitim ve cephane olarak önemli ölçüde destek verildiğini ifade etmişti.

RUS ASKERİ OPERASYONLARA KATILMIYOR

Dün açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’de bulunan Rus askeri uzmanların bölgeye gönderilen silahların eğitimini yaptıklarını, herhangi bir askeri operasyona katılmadıklarını ifade etmişti. Kremlin’den yapılan açıklamalarda da IŞİD’le mücadele için Irak ve Suriye hükümetleri, Kürt yönetimleri ve diğer bölge ülkelerinin katılımı ile geniş çaplı bir koalisyon kurulması teklif ediliyor. Doğrudan askeri müdahaleye katılmak için erken olduğunu açıklayan Moskova, BM nezdinde oluşturulacak bir koalisyonda yer alabileceğini belirtiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.