Annesi gözleri önünde tutuklanan 11 yaşındaki Rana: Karanlığa gömüldüm

Annesi gözleri önünde tutuklanan 11 yaşındaki Rana: Karanlığa gömüldüm

Burdur E Tipi Cezaevinde tutuklu olan eşini ziyarete gittiği gün kendisi de gözaltına alınan ve tutuklanan ev hanımı Günnur Şahin’in büyük kızı Elif Rana, o gün yaşadıklarını ve hissettiklerini günlüğüne yazdı. Rana, “Hayatım karanlığa gömüldü. Gecenin karanlığında polis ışıklarını altında ondan ayrılışım hala aklımda.” diyor.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 Eylül 2016’da tutuklanıp Burdur E Tipi Cezaevine gönderilen KHK’lı memur İbrahim Şahin’in eşi Günnur Şahin, 23 Kasım 2021’de eşini ziyarete gittiği gün gözaltına alınıp tutuklandı. O gün yanında 11 yaşındaki büyük kızı Elif Rana vardı. 8 yaşındaki kızı Beyza Nur ise dede ve babaannesinin yanında kalmıştı. Annesinin gözaltına alınmasına şahit olan Elif Rana hissettiklerini daha sonra günlüğüne yazdı.

Bold’dan Sevin Özarslan’ın haberine göre anne-babası tutuklu bir çocuğun kaleminden dökülenler, tıpkı Bahadır Odabaşı gibi KHK’lı ailelerin yalnız bırakılan çocuklarının yaşadıklarını gözler önüne seriyor.

“Hayatım karanlığa gömüldü. Hiçbir şey görmüyordum. Ben hasret körüydüm. Gecenin karanlığında polis ışıklarını altında ondan ayrılışım hala kalımda. Ben kendimi tek başıma karanlık ve sessiz bir yolda yürüyormuş gibi hissediyorum.” diyen Elif Rana’nın üç bölüm şeklinde yazdığı günlüğü şöyle: