Rusya Savunma Bakanlığı uçağı düştü, kurtulan yok

Rusya Savunma Bakanlığı uçağı düştü, kurtulan yok

Rusya’nın Soçi şehrinde askeriyeye ait bir Tu-154 tipi uçağın düştüğü ve içinde 8’i mürettebat toplam 91 kişinin olduğu bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait olduğu belirtilen ve içinde 84 yolcu ve 8 mürettebat bulunan Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi’den kalktıktan sonra radardan kaybolduğu bildirildi.

Yaklaşık bir saat sonra uçağın Karadeniz’e düştüğü açıklandı. Karadeniz’de uçağın enkazına ve yolcuların kişisel eşyalarına ulaşıldı. Kızıl Ordu Korosu’ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi vardı.

Rusya Savunma Bakanlığı, uçakta kurtulan olmadığını açıkladı.

Rus medyası, Karadeniz kıyısındaki Soçi’den havalanan bir uçağın kısa süre sonra radardan kaybolduğunu duyurdu. Az önce gelen haberlerde ise uçağın Karadeniz’e düştüğü kesinlik kazandı. Uçakta aralarında Kızıl Ordu Korosu’na mensup müzisyenler ile gazeteciler ve askeri personelin de bulunduğu 92 kişi vardı. Enkazın kıyıdan 1,5 kilometre açıkta bulunduğu ve yolcuların şahsi eşyalarına ulaşıldığı öğrenildi. Savunma Bakanlığı, uçakta bulunanların isimlerini açıkladı.

Sabah saatlerinde gelen ilk haberlerde, Rus Savunma Bakanlığı’na ait olduğu bildirilen Tu-154 tipi bir uçakla temasın kaybolduğu belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.