TIME dergisi Angela Merkel’i ‘yılın kişisi’ seçti

TIME dergisi Angela Merkel’i ‘yılın kişisi’ seçti

Amerikan’ın haftalık haber dergisi TIME, ‘yılın kişisi’ olarak Almaya Başbakanı Angela Merkel’i seçti.

Derginin editörlerinin belirlediği sekiz finalist arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ABD’li başkan aday adayı Donald Trump bulunuyordu.

Yayın Yönetmeni Nancy Gibbs, Merkel’in seçilmesinin sebebini “Ülkesinden çoğu politikacının cesaret edebileceğinden fazlasını istediği, şahsi menfaatin yanı sıra zorbalığa karşı taviz vermediği ve dünyada az bulunan kararlı bir ahlaki liderlik gösterdiği için…” şeklinde özetledi.

Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, “Eminim ki Şansölye bu kararı çalışmalarında bir teşvik unsuru olarak değerlendirecek.” ifadesini kullandı.

2005 yılından Şansölye seçilen Merkel, Almanya’nın ilk kadın Başbakanı. 61 yaşındaki Şansölye, derginin geleneksel olarak her yıl düzenlediği ankette 29 yıl sonra seçilen ilk kadın oldu. Dergi, 1986 yılında da Filipinler’in ilk kadın Cumhurbaşkanı Corazon Aquino’yu ‘Yılın Kişisi’ seçmişti.

TIME’ın yılın kişisi seçtiği liderler arasında Papa Francesco (2013), Barack H. Obama (2012, 2008), Vladimir Putin (2007), George W. Bush (2004, 2000), Bill Clinton (1998, 1992), Papa John Paul II (1994) bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.