Obama’dan Erdoğan’a taziye telefonu

Obama’dan Erdoğan’a taziye telefonu

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin taziyelerini ilettiğini duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın çirkin saldırıda ölenlerin ve yaralananların acısını derinden paylaştığını Erdoğan’a naklettiği dile getirildi. Obama görüşmede ayrıca, Amerikan halkının terörizm ve bölgedeki ortak güvenlik zorlukları karşısında Türk halkı ile dayanışma içinde olduğunu bir kez daha vurguladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Başkan Obama’nın söz konusu saldırıyı kınadığına ilişkin herhangi bir ifade yer almadı.

Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı’dan daha önce yapılan iki ayrı yazılı açıklamada söz konusu terör saldırısı sert bir şekilde kınanmıştı.

KERRY, SİNİRLİOĞLU’NU ARADI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nu arayarak Ankara’daki terör saldırısına ilişkin taziyelerini iletti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dışişleri Bakanı Kerry, Türk halkına, özellikle Ankara’daki korkunç terör saldırısında hayatını kaybeden ve yararlananların ailelerine taziyelerini iletmek için Tükiye Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu’nu aradı. Bakan Kerry, anlamsız şiddeti kınadığımızın ve terörizmin her çeşidi ile mücadele etmede NATO müttefiki Türkiye ile çalışmak noktasındaki devam eden taahhüdümüzün altını çizdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.