Papa, ABD’li kongre üyeleri ve senatörlere seslendi

Papa, ABD’li kongre üyeleri ve senatörlere seslendi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ABD Kongresi’nde düzenlenen ortak oturumda Kongre üyeleri ve senatörlere seslendi. ABD Kongresi’nde konuşan ilk Papa olarak tarihe geçen Papa Franciscus, konuşmasının önemli bölümünde dünyada yaşanan mülteci ve göçmen sorunlarına değindi.

Papa, salona girişte uzun süre Amerikalı Kongre üyeleri ve senatörler tarafından ayakta alkışlandı. Dünyanın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük mülteci krizi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Papa, acil harekete geçme çağrısıda yaptı. Papa, “Sayıları karşısında şaşırmamalıyız, onları insan olarak görmeliyiz, yüzlerini görmeli ve hikayelerini dinlemeliyiz, elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

Bir zamanlar birçok kişinin birer ‘yabancı’ olduğunu dile getiren Papa, “Bir göçmen çocuğu olarak size şunu söyleyebilirim ki, birçoklarınız da göçmen soyundansınız.” ifadelerini kullandı.

Kongre üyeleri ve senatörler yaklaşık 45 dakika konuşan Papa’nın sözlerini sık sık alkışlarla kesti. Papa, Amerika kıtasında daha iyi bir yaşam arayışında olan binlerce insanın kuzeye yolculuk ettiğini kaydetti. Bu insanların kendileri ve çocukları için farklı fırsatlar arayışında olduğunu ifade eden Papa, “Bu bizim kendi çocuklarımız için de istediğimiz bir şey değil mi?” sorusunu sordu. Papa, “Altın Kural bizlere insan hayatını her aşamasında korumamız ve sahip çıkma sorumluluğumuzu hatırlatır.” ifadelerini kullandı.

Papa konuşmasının ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner eşliğinde Ulusal Meydan’a kendisini görmeye gelen halkı selamladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.