Romanya Başbakanı istifa etti, hükümet düştü

Romanya Başbakanı istifa etti, hükümet düştü

Romanya Başbakanı Victor Ponta, 32 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınının ardından düzenlenen büyük gösteriler üzerine istifasını açıkladı.

Hükümetin istifasını sunacağını belirten Ponta, yeni hükümet kurulana kadar görevde kalacağını belirtti.

Başbakan Ponta, “Toplumdaki meşru şikayetleri dikkate almak durumundayım. Umarım görevi bırakıyor olmam göstericilerin taleplerini karşılar” dedi.

Muhalefetteki Liberal Parti’nin başkan yardımcısı Catalin Predoiu, başbakanın istifasını “Sokağın zaferi ve tüm siyasetçiler için bir ders” olarak nitelendirdi.

Başkent Bükreş’te dün gece 20 bin kişi sokaklara çıkarak Başbakan Ponta ve İçişleri Bakanı Gabirel Oprea’nın istifasını istemişti. Göstericilerin istifa çağrılarına Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı da destek vermişti.

Daha önce hakkında yolsuzluk suçlamasıyla soruşturma başlatılan Başbakan Ponta, istifa baskılarına aylardır direniyordu.

İstifanın ardından, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in yeni hükümeti kurmak üzere bir isme görev vermesi bekleniyor. Hükümetin parlamentodan güvenoyu alamaması durumunda erken seçimlere gidilecek. Romanya’da parlamentonun süresi gelecek yıl sonunda dolacaktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.