Obama tarihi bir ziyarete daha çıkıyor

Obama tarihi bir ziyarete daha çıkıyor

ABD Başkanı Barack Obama, bu ay sonunda Japonya’daki Hiroşima şehrini ziyaret ederek bir tarihi paradigmayı daha kırmaya hazırlanıyor.

Küba’ya yarım asırdan sonra giden ilk ABD başkanı olan Obama, II. Dünya Savaşı’nda ABD tarafından atom bombası atılan Hiroşima’yı bu tarihten sonra ziyaret edecek olan ilk ABD başkanı olacak.

Küba ve İran ile geliştirilen diplomatik ilişkilerin ardından Hiroşima’yı ABD Başkanı’nın ziyaret etmesi tarihi açıdan büyük önem arz edeceği ifade ediliyor. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın görevi süresi içinde Hiroşima’yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olacağının altı çizildi.

Başkanın, Japonya ziyaret amacının G-7 zirvesine katılmak olduğu da Beyaz Saray tarafından açıklandı. Zirve sonrasında Obama ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin birlikte Hiroşima’yı ziyaret edeceği kaydedildi.   

Japonya ile birlikte Vietnam’ı da ziyaret edecek olan Obama’nın gezi tarihlerinin 21-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceği dile getirildi. Obama, Japonya ve Vietnam gezisi ile birlikte göreve geldiği tarihten bugüne onuncu defa Asya ülkelerini ziyaret etmiş olacak.

Obama’nın tarihi Hiroşima ziyaretinin tarihi olarak 27 Mayıs tarihi verlirken, ABD Başkanı’nın şehirdeki Barış Hatıra Parkı’na (Peace Memorial) çelenk koyarak atom bombasında yaşamını yitiren sivillerin anısına saygı duruşunda bulunacağı ifade edildi.

Başkan Obama’nın tarihi Hiroşima ziyaretine Dışişleri Bakanı John Kerry’de katılacak. Kerry’de görev süresi içinde Hiroşima’yı ziyaret eden ilk ABD Dışişleri Bakanı olarak tarihe geçecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.