Condoleezza Rice, demokrasinin kitabını yazacak

Condoleezza Rice, demokrasinin kitabını yazacak

Daha önceki açıklamalarında ABD’nin Irak’ı işgal kararından gurur duyduğunu belirten eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, demokrasi hakkında yeni bir kitap üzerinde çalıştığı belirtildi.

ABD’nin en eski yayınevlerinden Henry Holt and Company’nin açıklamasına göre, Rice’ın adı henüz belirlenmeyen kitabının 2015’te yayımlanması planlanıyor.

Rice’ın, demokrasi hakkındaki yeni kitabında özyönetim, göçmenlik ve eğitim gibi konulardaki kişisel ve mesleki deneyimlerini aktaracağı belirtiliyor.Stanford Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve ekonomi politik profesörü olan 58 yaşındaki Rice, daha önce de politika üzerine pek çok çalışmaya imza atmıştı.

Anı kitapları da kaleme alan Condoleezza Rice, George W. Bush’ın ABD Başkanı olduğu dönemde, 2001–2005 yılları arasında ulusal güvenlik danışmanlığı, 2005-2009 yılları arasında da dışişleri bakanlığı yapmıştı.

Rice, ABD’nin 2003’te Irak’ı işgal etmesiyle ilgili olarak, bu savaşın zorluğuna karşın, başlatılması kararından “gurur duyduğunu” belirtmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.