‘Netahyahu Mescid-i Aksa’da Müslümanlar dua etmesini kabul etti’

‘Netahyahu Mescid-i Aksa’da Müslümanlar dua etmesini kabul etti’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün İsrail Başbakanı Benjamin Nethanyahu ile görüşmesinden sonra bugünde Ürdün’ün başkenti Amman’da Filistin lideri Mahmut Abbas ile görüştü.

Kerry yaptığı açıklamada Nethanyahu’nun Mescid-i Aksa’da sadece Müslümanların namaz kılmasına izin vereceklerini, Müslüman olmayanların ise turist olarak ziyarette bulunacaklarına söz verdiğini açıkladı.

İsrail Eylül ayından itibaren Mescid-i Aksa’ya girişlere 40 yaş sınırı getirmiş ancak dün Nethanyahu’nun Kerry ile görüşmesinin ardından bu uygulamayı kaldırmıştı.

Abbas ise Kerry ile yaptığı görüşmede İsrail Başbakanı’nın yalan söylediğini belirtti. Nethanyahu’nun Mescid-i Aksa’nın durumunu değiştirmeyeceğini söylerken doğruyu aktarmadığını ifade eden Abbas ayrıca Yahudi yerleşimcilerin Harem-i Şerif’e yönelik baskılarını sonlandırmasını da istedi.

Abbas ayrıca son dönemde yaşanan çatışmalardan İsrail’in sorumlu tutulması ve uluslararası bir konferansın toplanıp Filistin’in bağımsız devlet olarak tanınması için girişimler yapılması gerektiğini de belirtti.

Kerry’e yakın kaynaklar ABD Dışişleri Bakanı’nın Netahyahu’ya Washington’un kutsal bölgede devam eden durumun değiştirilmesine karşı olduğunu söylediğini aktardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.