Queens’te ‘Yılın  en başarılısı’ 30 yaşında bir Türk

Queens’te ‘Yılın en başarılısı’ 30 yaşında bir Türk

Queens Ticaret Odası tarafından verilen ‘Yılın En Başarılı Vatandaşı’ ödülünün bu seneki sahibi Queens Türk Kültür Merkezi (TCC) Müdürü Oğuzhan Turan oldu. Törene katılan ABD Federal Milletvekili Joseph Crowley, Turan’a özel bir ‘takdirname’ verdi.

Türk Kültür Merkezi tarafından Ramazan ayında açılan iftar çadırından övgüyle bahseden milletvekili,  TCC gönüllülerinin Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte Sandy kasırgası mağdurlarının yaralarını sarmak için yaptığı yardımların takdire şayan olduğunu söyledi. Crowley, ABD Kongresi adına TCC Queens Direktörü Turan’ı tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

New York Eyalet Senatörü Michael Gianaris da Turan’a bir ‘Takdir Belgesi’ vererek TCC’nin Queens’te yaptığı faaliyetlerden duydukları memnuniyeti anlattı. New York Şehir Meclisi Çoğunluk Lideri Jimmy Van Bramer ise yaptığı konuşmada Türk toplumunun şehre yaptığı katkılardan dolayı Turan’a teşekkür etti. Bramer, TCC’nin özellikle Sandy kasırgası sonrasında Queens’te yaptığı yardım faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Yılın En Başarılı Vatandaşı ödülünü 2013 yılında kazanan 80 yaşındaki Donald McCallian ise 30 yaşında bir gencin bu ödüle layık görülmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. McCallian, “Amerika’nın geleceği için genç nesillerin bizden çok daha başarılı ve çalışkan olması ülkemiz adına bir şanstır.” dedi.

Törende bir konuşma yapan Oğuzhan Turan ise TCC olarak yıllardır Queens’te faaliyet yürüttüklerini ve toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını söyledi. TCC’nin ödüle layık görülmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Turan ‘Yaptığımız faaliyetlerde özellikle Fethullah Gülen Hocaefendi’den ilham alıyoruz. Kendisine buradan şükranlarımızı iletiyorum. Sadece biz değil, ABD’deki birçok dernek Hocaefendi’nin dini ve sosyal anlayışını örnek alarak hareket ediyor. Biz çalışmalarımızda herhangi bir siyasi amaç gütmüyoruz. İnsana ve topluma öncelik veren aktivitelerimizle ön plana çıkıyoruz.” diye konuştu.

Ödül töreninde, üç semavi dinin temsilcileri sırayla dua etti. Konuşmasına Fatiha süresinin meali ile başlayan Northeast Islamic Community Center Başkanı İbrahim Sayar, ‘Başarıların bizi sırat-ı müstakimden ayırmaması gerektiğini’ hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.