Nazarbayev’den nükleer silahsızlanma açıklaması

Nazarbayev’den nükleer silahsızlanma açıklaması

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ABD ile nükleer silahsızlanma alanında işbirliğine devam ettiklerini söyledi.

Kazak lider, başkent Astana’daki Akorda Sarayı’nda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’i kabul etti. Görüşmede ikili işbirliğinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Astana’ya yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazarbayev, bağımsızlıktan bu yana ikili ilişkilerin giderek arttığını belirtti. ABD’nin her zaman kendilerini desteklediğini ifade eden Nazarbayev, Kazakistan’da yaklaşık 500 ABD şirketinin faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Nükleer silahsızlanma ve nükleer silahların yayılmasını önleme konusunda, ABD ile işbirliğini sürdürdüklerini dile getiren Kazak lider, bu anlamda en son ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede bu alanda işbirliğinin sürdürülmesini kararlaştırdıklarını bildirdi.

Obama ile aynı zamanda aşırı terör gruplarıyla mücadele, Afganistan ve IŞİD meselelerini de ele aldıklarını vurgulayan Nazarbayev, Bakan Kerry’nin ziyareti ile bu alanlardaki işbirliğinin daha da güçleneceğine olan inancını tekrarladı.

Başkan Obama’nın Kazakistan ile güvenlik konularında işbirliğinin memnuniyetle karşıladığını söyleyen Kerry, Astana’nın , Afganistan ve IŞİD konularında işbirliğini önemsediğini kaydetti. Görüşmeden sonra Nazarbayev Üniversitesi’ne giden Kerry, burada öğrencilere hitap edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.