BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Avrupa ülkeleri: Maduro’ya 8 gün verdik

BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Avrupa ülkeleri: Maduro’ya 8 gün verdik

Birleşik Krallık’ın Avrupa ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Sir Alan Duncan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada Venezüela’da 8 gün içinde seçime gidilmemesi halinde muhalif lider Juan Guaido’yı geçici devlet başkanı olarak tanıyacaklarını açıkladı.

BM Güvenlik Konseyi, Venezüela’da yaşanan siyasi krizi görüşmek için bugün bir araya geldi. Toplantı öncesi Almanya, İspanya ve Fransa da Nicolas Maduro’ya 8 gün süre verdiklerini belirtmişti.
POMPEO: ARTIK OYUN YOK, HERKES TARAFINI BELİRLEMELİ
Toplantıda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ülkelere hitaben “artık oyun yok geçikmeden herkese tarafını belirlemeli” dedi

Pompeo, bütün milletlerin Nicolas Maduro’nun “meşru olmayan mafya devletin”den kurtulmak isteyen Venezüela halkını desteklenmesini istedi.

Venezuela’da yaşanan “insani durum için” BMGK’nın harekete geçmesi gerektiğini belirten Bakan Pompeo 10 Venezüela vatandaşından dokuzunun yoksulluk için yaşadığını ve 3 milyonun anavatanında kaçmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Pompeo bu durumun “Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğini” söyledi.

Pompeo, Rusya’yı ve Çin’i “Maduro’ya milyarlarca dolar yardım gönderip kurtarmakla” suçladı.

Pompeo hiçbir ülkenin “Venezüela halkının yaşadığı kabus durumu  sürdürmesi için Maduro’yu desteklemek amacıyla güvenlik ve istihbarat haydutları gönderen Küba’dan daha fazlasını” yapmadığını söyledi.
RUSYA, GÜVENLİK KONSEYİ’NDE ABD’Yİ SUÇLADI
Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vassily Nebenzia, Venezuella’nın uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit oluşturmadığını söyleyerek ABD’nin söylemlerine karşı çıktı.

Nebenzia bunun yerine “Venezuela’da ABD’nin çabasıyla ülkede darbe girişiminde bulunduğunu”savundu. Rus Büyükelçi şayet ortada barışa karşı bir tehdit varsa o da “ABD ve müttefiklerinin Venezüela’nın yasal başkanına karşı utanmaz ve agresif tavırlarıdır.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.