Kerry ilk Orta Asya ziyaretine çıktı

Kerry ilk Orta Asya ziyaretine çıktı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Orta Asya ülkeleri ziyaretine çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Kerry 28 Ekim-3 Kasım günlerinde Orta Asya ülkelerine ilk ziyaretini gerçekleştirecek. Kerry’nin 5 Orta Asya ülkesini kapsayan ilk bölge turu önem taşıyor.

Bakan Kerry sırasıyla Bişkek (Kırgızistan), Semerkant (Özbekistan), Astana (Kazakistan), Duşanbe (Tacikistan) ve Aşkabat’ı (Türkmenistan) ziyaret ederek, ikili görüşmelerde bulunacak.

Kerry Bişkek ziyaretinde Orta Asya Amerikan Üniversitesi’nin yeni kampüsünün açılış törenine katılacak. Semerkant’da ise Kerry bütün Orta Asya ülkelerinin dışişleri bakanları ile bir araya gelecek. Bu toplantı yeni bir diyalog formatı olacak. C5+1 formatındaki toplantıda, uluslararası ve bölgesel gelişmeler değerlendirilecek.

ABD Dışişeri Bakanı Kerry Astana ziyaretinde 4. ABD-Kazakistan Stratejik İşbirliği Diyaloğu toplantısına iştirak edecek. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Nazarbayev Üniversitesi’nde “Küresel Gelişmelerde Orta Asya’nın Rolü”, başlığı altında öğrencilere hitap edecek. Kerry’nin son durağı Türkmenistan olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.