Eski devlet başkanı cezaevinde ifade verdi

Eski devlet başkanı cezaevinde ifade verdi

Anayasa Mahkemesi’nin görevden aldığı Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, bugün tutuklu olduğu ceza evinde savcılara ifade verdi.

Geçen ay Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile görevinden alınan Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, karardan iki sonra Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk’ten çıkmış, kendi evine yerleşmişti. Devlet Başkanı sıfatı ilga edilen Park hakkında savcılık hemen soruşturma başlatılmıştı. İlgili savcının yürüttüğü soruşturmada hakkında tutuklama kararı çıkan Park, geçen hafta tutuklanarak ceza evine sevk edilmişti.

Park’ın tutuklanması Kore tarihinde bir ilkti. Eskiden 2 devlet başkanı da tutuklanmıştı. Fakat bu iki eski devlet başkanı görev süreleri dolduktan çok sonra haklarında açıklan davalardan dolayı tutuklanmışlardı.

Geçen hafta ceza evine sevk edilen Park, bu gün ilk defa savcılığa ifade verdi. Savcılıktaki dosyaya göre Park’a isnat edilen suçlar ise görevini kötüye kullanmak, Samsung’dan rüşvet almak. Park’ın avukat tüm suçlamaları mesnetsiz bulurken, Park’ın ifadesini almak için savcının bir kaç kez daha ceza evini ziyaret edeceği öngörülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.