Davutoğlu, Ruhani ve Prayuth Chan-ocha ile görüştü

Davutoğlu, Ruhani ve Prayuth Chan-ocha ile görüştü

Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York’ta bulunan Başbakan Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha ile bir araya geldi.

Davutoğlu’nun Ruhani ile yaptığı görüşmesinde, İran basınında Türkiye ile ilgili çıkan haberleri şikayet ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Davutoğlu, İran basınında Türkiye hakkında çıkan asılsız iddialardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Davutoğlu, Tayland başbakanı ile yaptığı görüşmede, Bangkok’ta 17 Ağustos’ta gerçekleşen bombalı saldırı nedeniyle taziyelerini iletti. Terörün her türüne karşı mücadelede tüm ülkelerle olduğunu gibi Tayland ile de işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Bu konuda Tayland basınına yansıyan Türkiye’ye dair birtakım iddiaların iki ülke makamları arasındaki mevcut işbirliği kanallarından bilgi verildiği takdirde araştırılacağını söyledi.

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha, Türk hükümetinin gösterdiği dayanışma nedeniyle teşekkür etti. Tayland basınına yansıyan asılsız iddialar ve olumsuz haberleri kendisinin de asla tasvip etmediğini söyledi. Türkiye ile başta ekonomi, eğitim, savunma sanayi, turizm ve yatırımlar olmak üzere her alanda işbirliğinin derinleştirilmesini arzuladıklarını vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.