Kazakistan ve Endonezya, Hizmet okullarını kapatmıyor

Kazakistan ve Endonezya, Hizmet okullarını kapatmıyor

AKP hükümetinin yurt dışı temsilicikleri aracılığıyla Hizmet Hareketine yakın kurum, kuruluş ve okulları mesnetsiz bir şekilde kapatma talebi devam ederken, bu talepler çoğu ülkeler tarafından olumsuz yanıt alıyor.

Son olarak olumsuz yanıt veren ülkelere Kazakistan ve Endonezya’da eklendi.

Zaman Fransa’nın haberine göre, Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Basın Servisi’nin kapatma talebine ait cevabı zakon.kz isimli sitede yayınlandı. Bu açıklamaya göre, ülkede bulunan 27 Kazak-Türk okulunun normal bir şekilde eğitimine devam edeceği bilidirildi.

Açıklamada ayrıca, bu liselerin Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Nazarbayev’lerin desteği ile açıldığı ve burada eğitim alan öğrencilerin yüksek başarı gösterdiğinin altı çizilirken, “Kazak-Türk Liselerinin ülke milli eğitimdeki kendi yeri vardır ve bunu diğer ülkelerdeki siyasi gelişmelere bağlamak doğru değildir. Kimsenin bu okullara baskı yapma hakkı yoktur, bu okullar Kazakistan’ın okulları ve burada çalışanlar ve eğitim görenler bizim vatandaşlarımız. Biz bu okulların ve yönetiminin değer ülkelerdeki hükümetler, kurumlar ve bireyler ile ilişkisi olmadığını resmen teyit ediyoruz” denildi

Okul kapatma talebine diğer bir olumsuz yanıt ta Endonezya Kültür ve Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlığın yaptığı resmi açıklamada okulların herhangi bir terör faaliyetiyle bağdaştırılamayacağı ve ülkedeki okulların Endonezya’ya ve Endonezyalılara ait olduğu vurgulandı.

Jakarta Post sitesi Eğitim ve Kültür Bakanı Muhadjir Effendy’nin okulların kapatılmasının kendisine bağlı olduğunu ancak Türkiye’nin isteği ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ile de ortak çalıştıklarını belirtti. Effendy, “Bu konu bizim içişlerimizi ilgilendirir” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.