ABD’den Erdoğan’a cevap: PYD’yi terör örgütü görmüyoruz

ABD’den Erdoğan’a cevap: PYD’yi terör örgütü görmüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, PKK’nın bir kolu olarak gördükleri PYD’yi terör örgütü olarak nitelemesine ABD’den yine itiraz geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PKK’yı terör örgütü olarak görürken PYD ve YPG’yi ise terör örgütü olarak görmediklerini söyledi.

Erdoğan, NATO zirvesine katılmak için Polonya’nın başkenti Varşova’ya giderken yaptığı açıklamada ‘YPG ve PYD’nin, PKK, El Kaide ya da IŞİD ile farkı olmadığını’ söylemişti.

Başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında Kirbyy’ye bu konu soruldu. Kirby, ABD’nin PKK’yı yabancı bir terör örgütü olarak gördüğünü, PYD ve YPG’yi ise terör örgütü olarak görmediklerini söyledi.

Kirby, “Varşova’da yapılacak görüşmelerin önüne geçmek istemiyorum. Biz PKK’yı terörist örgüt olarak görmeyi sürdürüyoruz. Dün de söylediğim gibi, Türkiye’nin PKK’nın terör eylemlerinden dolayı kendisini, vatandaşlarını savunma hakkı ve sorumluluğu var. PKK’ya şiddet eylemlerine son verme ve müzakerelere geri dönme çağrımız devam ediyor. YPG ve PYD ile görüşlerimizde bir değişiklik yok. Onları terörist örgüt olarak görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.