Türkiye’de yaşananlar Nazi döneminin başlangıcı gibi

Türkiye’de yaşananlar Nazi döneminin başlangıcı gibi

Daimler-Benz’in eski Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Edzard Reuter, Türkiye’deki siyasi durumu sert bir dille eleştirerek, ”Bana Nazi-Almanya’sını hatırlatıyor” dedi.

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden ‘Zeit’ da Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile bir söyleşi gerçekleştiren Reuter, “Şu anda Türkiye’de olup bitenler bana Almanya’daki NS zamanının başlangıç sürecini anımsatıyor” diye konuştu.

Reuter, eleştirisini Türk hükümetinin Temmuz ayında gerçekleşen darbe girişimi sonrası hukuksuz uygulamalarına dayandırdı. Yıllarca Türkiye’de yaşayan Reuter, yüzbinlerce insanın görevinden uzaklaştırılması, yüzlerce medya kurumunun kapatılması ve birçok gazetecinin tutuklanarak düşünce ve basın özgürlüğünün giderek bastırılmasını buna örnek gösterdi.

Çocukluğu Türkiye’de geçen ve kapitalist dünyanın en büyük sanayi şirketlerinden olan Daimler Benz’in yıllarca yönetim kurulu başkanlığını yürüten Edzard Reuter, Türkiye’deki ortamın “feci” olduğunu ve “Nazi döneminin başlarını andırdığını” söyledi.

“Ankara’da alınan siyasi kararların Alman tarihinin en karanlık dönemiyle benzerlikler taşıdığı” görüşünü Die Zeit gazetesinde açıklayan Reuter’in çocukluğu, babası ünlü sosyal demokrat politikacı Ernst Reuter ile birlikte mülteci olarak bulunduğu Ankara’da geçmişti.

Ünlü yönetici, yaşanan belirsizliklere rağmen alınan önlemlerin bir etkisi olmadığını, insanların birbirine hiç güvenmediğini hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.