Sony Pictures: ‘Röportaj’ filmi yayınlanacak

Sony Pictures: ‘Röportaj’ filmi yayınlanacak

ABD’li Sony Pictures şirketi, The Interview/Röportaj isimli tartışmalı filmi yayınlama kararı aldı. Daha önce siber saldırılar nedeniyle film geri çekilmişti. Sony’nin avukatı David Boies, sadece filmin gösterime gireceği tarihinin ertelendiğini belirtti. Filmin nasıl dağıtılacağı bilinmese de alternatif yollar aranıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a yönelik suikastı konu edinen The Interview/Röportaj isimli komedi filminin yankıları bitmek bilmiyor. Kuzey Kore’yi sinirlendiren, ardından da siber saldırı ve tehditlerin hedefi haline gelen ABD’li Sony Pictures şirketi, can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu vurgulayarak, filmi gösterime sokmayacaklarını söylemişti. Ne var ki aradan kısa bir süre geçtikten sonra filmin yayınlanacağı duyuruldu. Ülkenin önde gelen film şirketlerinden Sony’nin avukatlığını yapan David Boies, Sony’nin sadece filmin gösterime gireceği tarihi ertelediğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren ABD Başkanı Barack Obama, Sony’nin filmi geri çekme kararı ile hata yaptığını aktarmıştı. Bunun yanı sıra Obama, “Diktatörlerin ABD’de sansür uygulamaya başladığı bir toplum değiliz.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Avukat Boies, “Filmin nasıl dağıtılacağını, izleyicilerin filmi nasıl seyredeceğini bilmiyorum. Şu an bunu bilen bir kişinin olduğunu da düşünmüyorum. Ancak tek bildiğim; film dağıtılacak.” diye konuştu. Ülkedeki pek çok sinema zinciri, tartışmalı filmi yayınlayıp yayınlamamakta endişe ediyor. Bu nedenle başrollerinde Seth Rogen ve James Franco’nun oynadığı yapımın, Sony’ye ait olan online film platformu Crackle’da yayınlanabileceği öne sürülüyor. Ancak bununla ilgili herhangi bir netlik yok. Yaşadıkları siber saldırıların sadece kendilerinin değil, aynı zamanda ülkenin de sorunu olduğunu düşünen Sony, ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) siber saldırıyı araştırmasını ve incelemesini istiyor. Filmin 63 ülkede gösterime girmesi bekleniyordu. Pyongyang yönetiminin büyük tepkisini çeken film, Kuzey Kore tarafından savaş tehdidi olarak görülüyor. Film yayınlanmazsa Sony şirketi 60 milyon dolar zarar etmiş olacak. Şirket, siber saldırılar nedeniyle ise 100 bin dolarlık zarara uğradı bile.

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, ABD’de gündem olan film ile ilgili konuşmaya devam ediyor. CNN’e konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore’yi siber vandallık yapmakla suçladı. Dahası Kuzey Kore’yi teröre destek veren ülkeler listesine koymayı düşündüklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.