15-18 milyon Amerikalı devlet destekli sağlık sigortasını kaybedebilir

15-18 milyon Amerikalı devlet destekli sağlık sigortasını kaybedebilir

ABD genelinde 1 Nisan 2023’ten sonraki 12 ay boyunca, 15-18 milyon Amerikalını devlet destekli sağlık sigortasını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalması bazı sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. San Francisco merkezli Ethnic Media Servis’i (EMS) tarafından organize edilen programa katılan uzmanlar sağlık sigortasının iptal edilmesinin doğuracağı sonuçları masaya yatırdı. ABD Başkanı Joe Biden, Birliğin Durumu konuşmasında medicaid (sağlık sigortası) için partilerin bir araya gelerek program için son gün olan 1 Nisan tarihini uzatma talebinde bulundu.

Bütçe ve Politika Öncelikleri Merkezi (CBPP) Kıdemli Politika Analisti Farah Erzouki, “COVID mevzuatı aracılığıyla, eyaletler çoğunlukla Medicaid federal eşleştirme fonlarında bir artış karşılığında insanları kesintisiz olarak Medicaid kapsamında tuttu” diyor.

COVİD 19 SALGINI İLE BİRLİKTE 89 MİLYON KİŞİ MEDİCAİD’TEN FAYDALANIYOR

Bu program sona erdiğinde, sürekli kapsam gereksinimi de sona erecek ve Medicaid’e kayıtlı 89 milyon kişinin tümü, uygunluklarını yenilemek için yeniden başvurmak zorunda kalacak. Erzouki, Medicaid’e kaydın Şubat 2020’den bu yana %30 artışla 89 milyondan fazla kişiye ulaştığını söylüyor. 2010 Ekonomik Bakım Yasası’nın (ACA) 2010’da kabul edilmesinden bu yana evrensel sağlık hizmetlerindeki en büyük deneydi.

“Zorluğun arttığı bu dönemde sigorta ve sağlık hizmetlerine erişim kritik önem taşıyor. Aynı zamanda, bu sürekli kapsama politikası, Medicaid’e kayıtlı kişilerin çoğunun Medicaid ajanslarıyla muhtemelen üç yıl içinde ve bazı durumlarda daha da uzun süredir temas kurmadığı anlamına geliyordu” dedi.

Erzouki, insanların sağlık sigortalarını sürdürmek için evrak işlerini yapmak zorunda kalacaklarını söyledi. İnsanlar pandemi sırasında taşındı veya yenileme bildirimlerini postayla almayabilir.

Erzouki, önümüzdeki aylarda Medicaid kurumlarının vakaları ve belgeleri işlemekten bunalacağını söyledi. Hâlâ uygun olmalarına rağmen yedi milyon kişinin evrak sorunları nedeniyle sigorta kapsamını kaybedebileceğini tahmin ediyor.
CBPP’nin Devlet Medicaid Stratejisi Direktörü Laura Guerra-Cardus, “Medicaid kurumlarının onlar için iletişim bilgilerini güncellediğinden emin olmaları gerekiyor” dedi.

Medicare ve Medicaid Merkezleri, genişletilmiş sağlık kapsamının sonunu “Gevşeme” olarak adlandırdı.

Biden Yönetimi, Halk Sağlığı Acil Durumunun (PHE) tarihini 90 gün daha uzatabilir ve sürekli sigorta kapsamı şartı üç ay daha kalır. Ancak, bir noktada sona erecek.

Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezleri (CMS), yeniden başvuran yaklaşık 8,2 milyon Medicaid alıcısının artık hak kazanamayacağını ve başka bir kapsama kaynağına geçmek zorunda kalacağını tahmin ediyor. 6,8 milyon kişi daha, hâlâ uygun olmasına rağmen Medicaid kapsamını kaybedecek.

Guerra-Cardus, “Postalarınızı kontrol edin” diyor. İnsanlar bir noktada Medicaid veya CHIP’ten mektup alabilir ve alırlarsa yenileme formlarını doldurmaları gerektiğini söylüyor. Uygun niteliklere sahip değillerse, Affordable Care Act pazar yeri aracılığıyla uygun fiyatlı sigorta kapsamına girebilirler ve www.healthcare.gov adresini ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirler.

“Ancak, insanlara Medicaid kapsamını kaybettikten sonra ACA’ya geçmeleri için oldukça sınırlı bir süre veriliyor. Dolayısıyla buradaki endişe, insanların Medicaid kapsamını kaybettikten sonra kapsama alanında bir tür boşluk yaşamadan pazara kaydolmak için yeterli zamana sahip olamayacakları” dedi.

Uygunluk ve gelir gereksinimleri eyalete göre büyük farklılıklar gösterir. Dolayısıyla kar amacı gütmeyen gruplarla iletişime geçmek, eyalete özel başvuru formlarını doldurmanıza yardımcı olabilir. Bir başvuruyu doldururken yerel yardım için şu adrese gidin: https://widget.getcoveredamerica.org

Çocuklar (5,3 milyon) ve genç yetişkinler (4,7 milyon) CHIP/Medicaid kapsamını kaybedecek. CMS’ye göre kapsama alanını kaybedeceği tahmin edilenlerin yaklaşık üçte biri Latin (4,6 milyon) ve %15’i (2,2 milyon) Siyah.

California’nın Medicaid programı Medi-Cal, göçmenlik durumuna bakılmaksızın 15 milyon kişiyi kapsamaktadır.
“Nüfusumuzun üçte biri bunu çocuklar için sigorta olarak kullanıyor. The Children’s Partnership Sağlık Direktörü Kristen Testa, Kaliforniyalı çocukların yarısından fazlasının Medi-Cal kapsamında olduğunu söylüyor.

“Dolayısıyla bu gevşeme, tüm bu aileler üzerinde muazzam bir etkiye sahip olacak. Her birinin yenilenmesi gerekecek” dedi.

Bu dönemi “tamamen görev başında bir durum” olarak nitelendiren Testa, Kaliforniya’nın her yerinde kayıt konusunda yardımcı olmak için eğitim almış ve hibeler verilmiş topluluk temelli kuruluşlar olduğunu kaydetti.

“Eyalet genelinde listeleri olan California Sağlık Bakanlığı web sitesi de var” dedi.

CALİFORNİA ÇOCUKLAR İÇİN 2025’TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK SÜREKLİ SİGORTA YASASI ÇIKARDI

California, geçen yıl küçük çocuklar için 2025’e kadar yürürlüğe girmeyecek olan sürekli bir sigorta yasası çıkardı, bu nedenle bazı çocuklar bu arada sigorta kapsamını kaybedecek.

“Önemli olan herkesin bilmesi ve topluluğumuzun kapsama alanını yenilemesine ve nereye gideceğini bilmesine yardımcı olması” dedi.

ACA veya Amerikan Kurtarma Planı kapsamında Medicaid’i genişletmeyen 11 eyaletteki insanlar o kadar şanslı değil.

CMS, Medicaid için uygunluğunu kaybedecek olan 383.000 kişinin, genişleme olmayan kalan 11 eyaletteki kapsama boşluğuna düşeceğini tahmin ediyor – gelirleri Medicaid için çok yüksek, ancak Pazar yeri vergi kredisi alamayacak kadar düşük.

CMS, bu eyaletlerde Medicaid genişlemesinin devlet tarafından benimsenmesinin, Yayın sonunda potansiyel kapsam kaybını azaltacağını kaydetti.