İspanya Başbakan’ı telefon şakası kurbanı oldu

İspanya Başbakan’ı telefon şakası kurbanı oldu

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, telefon şakasının kurbanı oldu. Katalan ‘Radio Flaixbac’ radyosundan bir program sunucusu, kendini Katalonya Özerk Yönetimi yeni başkanı Carles Puigdemont olarak tanıttı ve Başbakan’la konuşmayı başardı.

Rajoy telefonu eline alır almaz, “Başkan, hayat nasıl gidiyor?” dedi ve sahte Puigdemont’la karşılıklı hal hatır sordu. Program sunucusu Başbakan’a “Sizinle konuşmamız lazım, artık Katalonya’da başka bir aracı var. Birbirimize ne diyeceğimizi biliyoruz ama resmî olarak yapmak için…” teklifinde bulundu.  Yeni hükümet kurulmadığı için geçici olarak başbakanlık görevini yürüten Mariano Rajoy, “Bakalım… Size bir şey önereceğim. Bu hafta Kral’la görüşmeler filan var, nasıl sonuçlanacağı henüz net değil. Ben sizi pazartesi arayabilirim ve ajandam çok boş. 24 veya 48 saat içinde görüşebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Sunucu, bunun üzerine şakaya son verdi. “Bu kadar ileri gideceğini düşünmüyorduk.” diyerek şaka yaptıklarını ve Katalonya ile aradaki gerilimi düşürmeyi amaçladıklarını söyledi. Şakanın hoşuna gitmediği, Başbakan’ın ses tonuna yansıdı. Rajoy, “Sonuçta, bu doğru değil. Siz de anlarsınız ki bu doğru değil, ne yapmak isterseniz yapın ama bu doğru değil.” cümleleriyle telefonu kapattı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.