Seçmenler yeni valinin icraatlarını takip edecek

Seçmenler yeni valinin icraatlarını takip edecek

12 yıl sonra Demokrat Parti yine New Jersey Valiliği’ni kazandı. Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Kim Guadagno, Demokrat Partili rakibi Phil Murphy’e yenildi. Şimdi Demokrat Murphy’e oy verenler gelecek dört yılın New Jersey’e ne getireceğine bakacak. Şu an New Jerseyliler sadece yeni valinin seçim kampanyasında verdiği sözleri tutmasını bekliyor.

Woodland Park’ta yaşayan Levent Koch da oy kullanan vatandaşlardan biri. Şimdi o da Murphy’nin seçim vaatlerini tutmasını bekliyor. “Daha önce söylediğim gibi ben Kim Guadagno’yu destekliyordum” diyen Koch, “Ancak rakibi Phil Murphy kazandı. Esasında demokrasi kazandı. Şimdi benim görevim Murphy’nin vaatlerini tutup tutmadığını kontrol etmek” sözleriyle dört yıl boyunca valiyi izleyeceğine işaret ediyor.

Diğer bir Woodland Park sakini olan İhsan Yeşil ise esasında seçimde kazananın daha fazla taraftarlarını seçim sandığına götüren parti olduğunu söylüyor.Yeşil sözlerinin devamında ise şunları söylüyor, “Bu Amerikan seçimlerinin bir gerçeği, ülke genel olarak Demokrat ve Cumhuriyetçiler arasında bölünmüş durumda. İnsanlar kendilerini partilerilerine göre tanımlıyorlar. Adayların kimliklerinden çok partinin değerlerine ne derece bağlı olduğuna bakılıyor. Çok az insan partisinin adayını beğenmese de diğer partiye oy atar. Son New Jersey seçimleri de bunun kanıtı.”

Yeşil, geçen seçimde genelde Demokrat Partili seçmenin sandığa gitmediğini ve sonuçları gördüğünü, bu sefer adayın yine çok iyi olmasa da sandığa giderek partilerine seçimi kazandırdıklarını belirtiyor.

Yeşil yine de valilik koltuğunda bir demokratın oturmasından memnun. “Cumhuriyetçi adayın verdiği sözlere bakılınca partisine göre daha iyimser olduğu fark ediliyordu. Ancak şuanki yönetime bakarak özellikle göçmen politikalarında bunu başarması zordu” diyerek sözlerini sürdürüyor.

Levent Koch’un eşi Rukiye ise özellikle Murphy’nin seçim zamanı yardımcı olarak Sheila Oliver’i seçmesinden memnun. Daha önce Kamu İşleri Departmanı Başkanı olan Oliver’in toplumda uzlaşmaya yardımcı olacağına inanıyor. Rukiye Koch, “Oliver’in New Jersey politikası ile ilgili oldukça fazla deneyimi var. Çeşitli kanallarda çalışmış bir isim ve farklı kesimleri bir araya getirebileceğine inanıyorum” diyor.

Koch ailesinin arkadaşı olan ve uzun zamandır Lyndhurst, New Jersey’de yaşayan Tarkan Şenol ise, “2016 Kasım’ından beri, ABD Başkanlık seçimlerinden sonra, işlerimizde büyük düşüler oldu. %35’e varan kayıplar yaşadık. İşinde düşüş olanlar genelde Trump’a oy vermeyenler. Ancak Trump’ı destekleyenler bile onun gibi bir iş adamının hızlı ve etkili düzeltmeler yapmasını beklerken işlerinde büyük kayıp yaşıyor” yorumunu yapıyor.

Şenol, “Amerikan politikasındaki skandallar ve ABD liderliğini temsiliyetteki sorunlar Demokrat Parti’nin New Jersey’de kazanmasına yardım etti” diyor.

Koch ailesinin küçük kızı Munise ise yeni valiye New Jersey’de de üniversitelerin bedava olup olmayacağını sormak istediğini ayrıca Vali Murphy ile ekibinin “yoksulluk, suç ve bu gibi sebeplerle sarsılan kentte eğitim kalitesinin artmasına odaklanması” gerektiğini söylüyor. Munise’ye göre iyi bir eğitim pek çok sorunun da çözümü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.