FBI’a 1 milyon dolarlık Apple faturası

FBI’a 1 milyon dolarlık Apple faturası

FBI’ın, Apple ile arasında tartışma çıkartan iPhone’un şifresinin kırılması için hackerlara 1.3 milyon dolardan daha fazla ödeme yaptığı ortaya çıktı.

San Bernardino saldırganına ait telefondan herhangi önemli bir bilgi çıkmamıştı.
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) San Bernardino saldırısını gerçekleştiren kişinin iPhone telefonunun şifresinin kırılması için 1 milyon dolardan daha fazla ödeme yaptığı ortaya çıktı.

FBI, Apple’ın bilgi talebini reddetmesinin ardından telefonu kırdırmak için hackerlarla anlaşmıştı. Konuyla ilgili açıklamayı yapan FBI direktörü James Comey, yapılan ödemenin kendisinin 7 yıl 4 aylık maaşından daha fazla olduğunu dile getirdi. FBI ve ABD Yönetim Bütçe Dairesi verilerine göre Comey’in yıllık geliri Ocak 2015’ten itibaren 183 bin 300 dolar.

Hackerlara yapılan ödemenin şimdiye kadarki en yüksek tutar olduğu belirlendi. FBI ile Apple arasındaki tartışmayı alevlendiren iPhone’dan önemli bir bilgi çıkmamıştı.

APPLE REDDETMİŞTİ

FBI, geçen yıl aralık ayında ABD’nin San Bernardino kentinde 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı düzenleyen zanlının telefon konuşmalarını takip edebilmek için Apple’dan yardım istemişti. Apple ise saldırganın kullandığı iPhone 5C’nin kayıtlarını paylaşmayı reddetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.