Obama Trump’a: Başkanlık televizyon şovuna benzemez

Obama Trump’a: Başkanlık televizyon şovuna benzemez

Başkan Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmayı neredeyse garantileyen ünlü işadamı ve televizyon programcısı Donald Trump’a, ABD başkanlığının ciddi bir iş olduğunu ve televizyon şovuna benzemediğini söyledi.

2016 ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’nden başkan adayı olan Trump’a bu defa Başkan Obama yüklendi. Seçim kampanyasının “siyasi bir karnaval” olarak görülmemesi gerektiğini belirten Obama,  “Ciddi zamanlardan geçiyoruz ve başkanlık son derece ciddi bir iştir” dedi.

Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Obama, Trump’ı eleştirdi. Trump’ın seçim kampanyasını karnaval havasında sürdürdüğünü iddia eden Obama, “Bu eğlence değil. Bu televizyon şovu değil. Bu Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı için bir yarış. Her adayın, her başkan aday adayının standartlara uygun ve titiz şekilde incelemeye tabi tutulması gerekir” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Partililerin önseçimde ortaya koydukları ile yüzleşmeleri gerektiğini belirten Başkan, “Şu anda Cumhuriyetçilerin bayraktarı Donald Trump. Cumhuriyetçi seçmenler, Trump’ın kendi değerlerini temsil edip etmedikleri yönünde sandıkta karar vermek zorunda olacak” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.