Güney Koreli solculardan özeleştiri

Güney Koreli solculardan özeleştiri

Güney Kore’deki aşırı sol olarak bilinen Adalet Partisi’nden Kim Jong-dae, Kuzey Kore hakkındaki politikalarımız hakkında yanılmışız dedi.

Güney Kore’de başkanlık seçimleri yaklaşırken, halkın en çok merak ettiği konularda birisi de adayların Kuzey Kore politikaları.

Bu hafta içinde Barış Sorunları Araştırma Merkezi (IPA) beş büyük partinin askeri uzmanlarını bir araya getirip, adayların Kuzey Kore politikaları hakkında forum düzenledi. Foruma damga vuran Adalet Partisi’ni temsilen gelen Milletvekili Kim Jong-dae’nin konuşması oldu.

Demokratik İşçi Partisi’nin ardılı olan Adalet Partisi, ülkedeki aşırı solu temsil ediyor ve Kuzey Kore ile ilgili konularda diğer partilere göre çok ılımlı bir çizgi izlemesi ile biliniyor.

Güney Kore’nin önde askeri uzmanlarından biri olan Kim Jong-dae, partinin Kuzey Kore politikalarını aktarırken öz eleştiri de bulunmayı da ihmal etmedi. “Biz 20 yıldır Kuzey Kore’ye safiyane bir niyet besleyip, safiyane bir şekilde diyalog kurarsak Kuzey Kore yönetiminin hiç olmazsa nükleer silahlar ve sınır çatışmaları konusunda büyük adımlar atacağını düşündük.” diye konuşan Milletvekili Kim, “Ama görünen o ki, bu düşüncemizin boş çıktı. Artık Kuzey Kore konusunda daha gerçekçi politikalar geliştirmemiz gerektiğini anladık” dedi. Kim, parti olarak bu konuda öz eleştiri yaptıklarını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.