BM Genel Sekreteri:Suriye’e askeri çözüm yok

BM Genel Sekreteri:Suriye’e askeri çözüm yok

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD’nin YPG öncülüğünde kurulan SDG komutası altındaki 30 bin kişilik bir sınır koruma gücüne eğitim vereceği ve Türkiye’nin bu gelişmelere tepkisi ile ilgili “Biz inanıyoruz ki, bunca yıldan sonra Suriye’de hala askeri çözümleri konuşuyorsak, askeri çözüm bulunmadığı açıktır” dedi.

guterres-1Yaptığı gezi ve çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Guterres, Kuzey Kore’nin 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’na katılacak olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Olimpiyat hazırlıkları çerçevesinde Güney ve Kuzey Kore arasında doğrudan görüşmeler yapılması çağrısında bulunan Genel Sekreter “Kuzey Kore ile savaşın önlenebilir olduğuna inanıyorum, umut veren işaretler var ve açılan fırsat pencerelerinin kaçırılmaması gerek” diye konuştu.

İsrail ve Filistin arasındaki soruna iki devletli çözüm bulunması konusunda BM’nin kararlı ve her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunun altını çizen Genel Sekreter, tek taraflı atılan bütün adımlara ve İsrai’in yasa dışı yerleşim birimlerine karşı olduklarını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.